V.l.n.r.: Gertjan van Doorn, Karolien Florijn, Finn Florijn in de kledingvoorschriften van Henley. (Foto: Ingestuurd).

Leidse Florijn wint oudste roeiwedstrijd ter wereld

Roeister Karolien Florijn van Die Leythe heeft dit weekend met de Vrouwen Vierzonder (W4-) de prestigieuze regatta van Henley gewonnen. Dit is een van de oudste roeiwedstrijden, zo niet dé oudste, ter wereld en wordt gehouden op de Theems in Engeland. De winst werd met overmacht gepakt: de Nederlandse dames bleven de Chinese boot 4,5 lengtes voor.

De Nederlandse Vierzonder met Florijn als vaste waarde is dit jaar goed op dreef. Ze wonnen de eerste wereldbeker en werden ook Europees kampioen.

Zilver voor Leidse talenten
De jonge Die Leythe-roeiers Finn Florijn en Gertjan van Doorn werden tweede in de Mannen Acht (M8+). In de halve finale roeiden de jongens ook nog eens een baanrecord: ze deden 7 minuten en 10 seconden over over 1 mijl en 550 yards (2112 m).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×