Links Hugo Brouwer, samen met twee andere vrijwilligers (Foto: Gerry van Bakel)

Voedselbank houdt inzamelingsactie bij supermarkt

Drie tot vier keer per jaar trekt de Leidse Voedselbank de stad in om ergens in een supermarkt een inzamelingsactie te houden. Afgelopen zaterdag stonden de vrijwilligers in de Hoogvliet aan het Levendaal en niet tevergeefs. De oproep om duurzame voedingsmiddelen en andere items als luiers en shampoo te doneren werd ruimhartig beantwoord.

Bij de ingang van de supermakt stonden vrijwilligers klaar met een boodschappenlijstje om mee te geven aan klanten met het verzoek een of meerdere producten hiervan aan te schaffen en vervolgens bij de uitgang af te leveren. In de winkel zelf stonden diezelfde artikelen op een display met weer vrijwilligers van de Voedselbank erbij om tekst en uitleg te geven.

Hugo Brouwers, co√∂rdinator voedselwerving en logistiek van de Voedselbank, is tevreden met de opbrengst. “We doen dit speciaal om onze voorraad van langdurig houdbare goederen aan te vullen. Sommige mensen kopen van alles iets, anderen alleen een pakje thee. Wij zijn overal blij mee. We kunnen alles gebruiken, hoe klein een bijdrage ook lijkt.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Hugo Brouwer, voedselwerving en logistiek Voedselbank Leiden.

Tegen vijf uur pakken de vrijwilligers hun boeltje in. Jennifer en haar gezin komen nog aanlopen met een pot sperziebonen, een zak suiker en een fles olie. Een spontane actie, want Jennifer wist niet dat de Voedselbank vandaag aanwezig zou zijn. “Ik doneer eigenlijk nooit iets aan de Voedselbank, maar nu ze er staan is het een kleine moeite om wat extra’s te kopen. Dus goed dat ze dit doen.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Jennifer die wat extra boodschappen heeft gedaan voor de Voedselbank.

De Leidse Voedselbank helpt elke week zo’n vierhonderd huishoudens met een voedselpakket. De stichting werkt alleen¬† met vrijwilligers en is grotendeels afhankelijk van donaties en giften.

Wie deze doneeractie heeft gemist, maar toch graag de Voedselbank in Leiden wil steunen, kan elke dinsdag of donderdag goederen komen afgeven bij de vestiging van Voedselbank op de Willem Barentzstraat 37. Tegenover de Kringloopwinkel en om de hoek van de Milieustraat.

 

 

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×