De organisatoren van Summer Zijl dat zondag wordt gehouden in de Merenwijk. (Foto: PR).

Merenwijk organiseert buurtpicknick

Wijkvereniging Merenwijk organiseert zondag 14 juli vanaf 16.00 uur Summer Zijl. Een buurtpicknick met muziek  en snacks. Het buurtfeest wordt gehouden op het grasveld tussen de Zijlwijkschool en de Zijl. “Neem zelf eten, drinken en een kleedje of stoeltje om op te zitten mee,” zegt mede-organisator Hans Schuurman. “We rekenen op driehonderd Merenwijkers die gezelligheid zoeken, want het wordt mooi weer.”

Het programma begint om 16.00 uur met Old Rhine Jazz Band, om 16.45 uur gevolgd door een viswijvenkoor. Vanaf 17.30 uur speelt het Old Rhine Jazz Band en om 18.15 uur Lignum. Het muziekprogramma wordt afgesloten met optreden van Dansorkest Date 7-2-7 (vanaf 19.00 uur) en om 20.30 uur sluit Act of Munity af.

Er is bij de buurtpicknick een bescheiden saladbar, deelnemers kunnen zelf pizza bakken, barbecueën of iets lekkers klaar maken in de keukenhoek. Ook komt er een ijscokar langs. Kindercircus Miloco treedt op en geeft naast demonstraties en acrobatische oefeningen ook workshops.

Wethouder Martine Leewis houdt om 17.30 een feestpraatje voor haar wijkgenoten.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×