Nog geen duidelijkheid over beslisbevoegdheid van Leidse raad voor verplaatsen tijdelijke woningen

3

De Leidse partijen GroenLinks en D66 hebben nog geen antwoorden op hun vragen over de (ver)plaatsing van tijdelijke containerwoningen. Tijdens een informeel overleg tussen de wethouder en leden van de commissie Stedelijke Ontwikkeling van maandag 8 juli ging het vooral over technische zaken en niet of de verplaatsing een bevoegdheid is van raad of het college. “Het vergt nog wat uitzoekwerk, maar ik hoop dat het college voor de zomer met antwoorden komt”, vertelt GroenLinks-raadslid Gebke van Gaal in Politiek071.

Raadsleden Marc Gaulard namens D66 en Gebke van Gaal namens GroenLinks over het verplaatsen van tijdelijke woningen in Leiden.

De discussie kwam op gang nadat wethouder Damen vorige week aan omwonenden van de Valeriusstraat uitlegde dat het plaatsen van zestien containerwoningen op het gras tussen de flat en de Vijf Meilaan een collegebevoegdheid is. Als gevolg daarvan verzochten de fracties van GroenLinks, D66, Partij Sleutelstad en de Partij voor de Dieren maandagavond een gesprek met de wethouder. Dat gesprek leverde dus vooralsnog niks op. Als het aan D66-raadslid Marc Gaulard ligt krijgt de raad hierover wel wat te zeggen. “Het college heeft nog niets besloten, maar ik vind het geen gekke gedachte om de raad hier iets over te laten vinden”, aldus Gaulard.

Delen

3 reacties

      • Sonya Oosterflank op

        Doe er zelf eens aan mee. Roepen langs de zijlijn is altijd gemakkelijk. Belangen afwegen een stuk moeilijker. Waarmee niet gezegd is dat de Leidse politiek geen verbeterslag zou moeten maken.

Over de auteur

Lieuwe van Slooten

Je bent nu offline