(Foto's: Emile van Aelst)

Einde van het schooljaar nadert: vakantiepassen uitdelen

Nog een ruime week naar school en dan is het zover. Duizenden basisschoolleerlingen in Leiden krijgen op zaterdag 20 juli vakantie. Zes weken lang niets doen. De kinderen willen slapen, op de bank liggen, eindeloos kletsen en een beetje gamen. En voor wie zich toch verveelt, is er de vakantiepas.

Vijf leerlingen uit groepen 6 van de Lucas van Leydenschool en de Pacellischool mochten samen met wethouder Marleen Damen de vakantiepas uitdelen aan hun klasgenoten in het Leids Volkshuis. Het thema is dit jaar talentenjacht. Er zijn allerlei activiteiten en uitstapjes in de Leidse regio bij elkaar gezocht die je gratis of met korting kunt doen als je de vakantiepas laat zien.

Bijvoorbeeld indoor midget voetgolf, Gamecity, waarbij je uit een gevangenis moet zien te ontsnappen, een reis in de ruimte in het Museon, de Leidse Hooidagen, een chocolade-workshop, winkeltjes spelen, openluchttheater Leidse Hout en een molencruise. En dat is nog maar een greep uit het aanbod. In het boekje staan alle activiteiten op een rijtje, wanneer je er terecht kan, wat de kosten zijn en of je moet reserveren. Maar je kunt ook heel goed je vakantie vol plannen op de website van de vakantiepas: www.vakantiepas.nl.

Wethouder Damen vindt het mooi dat de kinderen gebruik kunnen maken van de vakantiepas en ondersteunt dit initiatief van harte. “Nu zeggen de kinderen wel dat ze vooral niets willen doen, uitrusten en slapen. Maar na een paar dagen beginnen ze zicht toch te vervelen. En met deze pas kunnen ze heel veel talenten bij zichzelf ontdekken.”


Een reportage van verslaggeefster Gerry van Bakel bij de officiƫle uitreiking van de eerste vakantiepassen door wethouder Marleen Damen.

Na de officiƫle uitreiking kregen de leerlingen alvast een voorproefje van de workshop percussie en dans die BplusC deze vakantie aanbiedt in het Leids Volkshuis.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×