Wie wint half jaar gratis winkelhuur in Haarlemmerstraat

17

Het Centrummanagement Leiden organiseert in samenwerking met Basis Bedrijfshuisvesting, Rabobank Leiden-Katwijk en De Vereniging van Eigenaren Commercieel Vastgoed Binnenstad Leiden (Vecovab) de eerste editie van een ‘Win je Winkel actie‘. De winnaar wint een half jaar gratis huur voor het winkelpand aan de Haarlemmerstraat 206. Tot 30 augustus 2019 is het voor startende ondernemers mogelijk om hun businessplan in te dienen. Daarna buigt een jury van experts, met onder andere een vertegenwoordiging uit het vastgoed, winkeliersvereniging Haarlemmerstraat, de gemeente Leiden en de Rabobank zich over de plannen.

Als zich voldoende kandidaten melden met een kwalitatief goed plan worden er vier kanshebbers uitgenodigd om hun idee op donderdag 19 september 2019 te pitchen voor de jury. De organisatie beoordeelt alle inzendingen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de toegevoegde waarde voor de voorgestelde onderneming voor het centrum van Leiden, de toekomstvisie voor de onderneming en een driejarenplan voor de financiën.

“We verwachten een businessmodel met een origineel of innovatief concept. Het bedrijf moet echt een mooie aanvulling op het bestaande winkelaanbod zijn. Ook concepten voor consumentverzorgende dienstverlening en dag-horeca zijn meer dan welkom,” zegt vestigingsadviseur Sofie Dijkhuizen van Centrummanagement Leiden.

Meer informatie over het betreffende winkelpand aan de Haarlemmerstraat 206 staat op  https://www.fundainbusiness.nl/winkel/leiden/object-40535956-haarlemmerstraat-206/.

Delen

17 reacties

  • die mogen ook kans op een half jaar haarlemmerstraat maken, als ze tenminste een goed businessplan hebben…………..

  • dat scheelt nogal wat pegels. Zo’n pandje kost al gauw een paar duizend per maand. Dat is dus een stuk makkelijker opstarten, of heb je het stuk niet gelezen?

 1. Sonja De Graaf

  Ja mooie manier om de leegstand een beetje te bevorderen.. wat er staat heeeelll veel leeg.. en na dat half jaar mag je weer de volle pond betalen .. wat je niet red.. want de prijzen zijn misselijkmakend.. of je moet een winkeltje voor een half jaar willen 😂

  • Elly V Biene

   Sonja De Graaf ben t met je eens hoor, gooi eerst de huren fors naar beneden. Een half jaar is een druppel op een kokende plaat

  • Zoals te lezen in het artikel moet je een gedegen businessplan hebben, dan is de kans op succes dus wél aanwezig, zeker zijn gedronken vanmorgen?

  • dan is je businessplan dus niet goed en heb je het pandje ook niet mogen huren. zo moeilijk hè dat lezen….

  • en wat is je oplossing? het is zo makkelijk om commentaar te geven.
   en waarom werken dergelijke straten dan wél in andere steden zoals Haarlem, Amsterdam, Arnhem ?

  • een glijhuis is een onderdeel van de centrale verwarming, ik dacht niet dat de Haarlemmerstraat verwarmd werd….

 2. Marc Weide op

  Ik vind het een hele positieve aanmoediging voor mensen met een interessant idee. Veel potentiële ondernemers laten zich afschrikken door de schulden waarin ze zich normaal gesproken zouden moeten steken voordat het zakenmodel geld op gaat leveren. Dat de huur juist die eerste maanden kwijtgescholden wordt voor iemand met een goed plan is net zoals een startsubsidie maar dan in de vorm van iets tastbaars dat toch al beschikbaar is. Voor de gemeente helpt het dus de leegstand tegen te gaan, en voor de ondernemer helpt het kosten te drukken.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline