De Klaverhal is aan vervanging toe. (Foto: Robbert Beurse).

Gemeenteraad Zoeterwoude unaniem over Klaverhal

De gemeenteraad van Zoeterwoude heeft donderdag unaniem ingestemd met optie 1 van de voorstellen voor een nieuw te bouwen Klaverhal op sportpark Haasbroek.

Optie 1
De raad stemt hiermee voor het verder uitwerken van optie 1. De wens van ouders en leerkrachten van brede basisschool Het Avontuur om op de plek van de huidige Klaverhal (naast de school) een gymzaaltje voor de sportlessen te bouwen (optie 2) kreeg geen steun van de fracties. Woordvoerder namens de ouders van de school, Thijs Houben, verklaarde direct na afloop: “we betreuren dit besluit, maar zullen het accepteren. We vonden het vooral belangrijk om onze stem te laten horen”.

Namens CDA Zoeterwoude verklaarde raadslid Astrid Coene de keuze voor optie 1: de partij vreest onvoldoende bezetting van de nieuwe Klaverhal wanneer de school er geen gebruik van maakt. Het CDA vraagt B&W tevens om bij de uitwerking van optie 1 de bouwplannen voor het maatschappelijk centrum in Zoeterwoude-Rijndijk niet uit het oog te verliezen. “De rijndijk verdient dit centrum. En mag er niet onder leiden”, aldus Coene.

SBZ stemt in eerste instantie als enige partij tegen beiden opties van het voorstel. Fractievoorzitter Thea van der Kooi vreest dat er onvoldoende budget voor de vervanging van de Bernardusschool in Zoeterwoude-Rijndijk overblijft. “De Bernardusschool gaat voor”, aldus van der Kooi. Na de andere fracties gehoord te hebben bedacht van der Kooi zich en ging mee met de keuze voor optie 1. “Wel op voorwaarde dat er sprake is van fasering en de Bernardus eerst aan de beurt komt”, besluit van der Kooi.

Duo-fractievoorzitter van Progressief Zoeterwoude Pieter Goossen wil zo snel mogelijk een nieuwe Klaverhal en kiest voor de optie die het minst kost: optie 1. “Het heeft lang genoeg geduurd”, vindt Goossen.

De VVD drukt het college van B&W op het hart om gefaseerd te werken. “Eerst de Bernardusschool, dan de Klaverhal”, aldus raadslid Roel Onderwater.

Schoolwoningen
Met het oog op mogelijk ruimte gebrek als gevolg van het grote aantal leerlingen van Het Avontuur opperen VVD, CDA en Progressief Zoeterwoude om schoolwoningen te bouwen op de plek van de huidige Klaverhal. De komende jaren kan de school dan enkele woningen als klaslokaal gebruiken.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×