Sleutelstad verhuist studio’s en redactie naar binnenstad

7

Medio augustus verruilt Sleutelstad het huidige pand in de Zeeheldenbuurt voor een plek in het Tieleman & Dros Bedrijvencentrum aan de Middelstegracht 87/A. Gisteren werd het huurcontract getekend met de Stichting Werk & Onderneming die in Leiden verschillende bedrijfsverzamelgebouwen exploiteert.

In het nieuwe onderkomen wordt deze zomermaanden geen vakantie gevierd, maar wordt druk geklust om alles op 1 september af te hebben. Belangrijkste zijn de bouw van een radio- en een televisiestudio, zodat de uitzendingen zo snel mogelijk vanuit de nieuwe plek kunnen worden verzorgd. Naast de bestaande radioprogrammering breidt Sleutelstad de activiteiten uit met de invulling van een eigen televisiekanaal dat in de Leidse regio te zien zal zijn.

Andere wijzigingen die te maken hebben met de veranderde status, Sleutelstad transformeert deze maanden van niet-landelijke commerciële radiozender naar publieke lokale media-instelling onder de vlag van de stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei), is een nieuwe fm-frequentie voor de radio-uitzendingen. Vooralsnog is daarvoor 107.5 FM toegewezen, maar die blijkt niet goed te voldoen. De komende tijd wordt  verder onderzocht of aanpassingen mogelijk zijn of dat alsnog een andere frequentie moet worden gevonden. Op de kabel blijft Sleutelstad Radio in de hele regio uitzenden via 102.4, ook online verandert er niets.

Delen

7 reacties

  1. Willem Beij

    Nu maar hopen dat de juiste sleutels op de nieuwe ´´sloten zullen passen..Leidsche lopers is al tijdje uit..´´gebannen..succes mensen ! ik kom een keer langs, als het mag..

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline