Op de plek van voormalige basisschool Corbulo komt Bloemenvelde.

Zoeterwoude en ontwikkelaar eens over Bloemenvelde

Chrétien Mommers (directeur-bestuurder Rijnhart Wonen) en Ton de Gans (wethouder gemeente Zoeterwoude) tekenden donderdag een overeenkomst voor de ontwikkeling van 27 sociale huurwoningen op de voormalige locaties Corbulo en kinderopvang SKZ.

De gemeente en Rijnhart Wonen zijn het eens over de bouw van 9 eengezinswoningen, 6 benedenwoningen en 12 bovenwoningen. Zij richten zich hierbij op: starters, senioren en gezinnen.

Natuurinclusief bouwen
Bij het plan Bloemenvelde is natuurinclusief bouwen een belangrijk uitgangspunt. De schuren krijgen groene daken en er komen vleermuiskasten. De bouw zal starten in april 2020. Naar verwachting worden de woningen eind 2020 opgeleverd.

Bredere ontwikkeling
Het project Bloemenvelde maakt onderdeel uit van een bredere ontwikkeling in Zoeterwoude-Dorp. Ook op de andere vrijgekomen schoollocaties worden straks woningen gebouwd. Op de website www.samenontwikkelen.nu kunnen inwoners terecht voor meer informatie over deze projecten.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×