(Foto's: Museum de Lakenhal).

Beeld Rembrandt in schildersjas tot begon volgend jaar voor Lakenhal

Vrijdagmiddag heeft cultuurwethouder Yvonne van Delft voor de ingang van Museum De Lakenhal het beeld ‘Rembrandt in schildersjas’ onthuld. Het werk van beeldhouwer Gabriël Sterk is door de kunstenaar in bruikleen gegeven aan de gemeente Leiden. Het beeld is geplaatst als onderdeel van het Rembrandtjaar waarin ook Leiden herdenkt dat de in Leiden geboren schilder 350 jaar geleden is overleden.

In Museum De Lakenhal zijn op dit moment twee werken van Rembrandt te zien, ‘de Brillenverkoper’ (ca. 1624) en ‘Historiestuk met zelfportret van de schilder’ uit 1626. Dit najaar op 2 november opent de tentoonstelling Jonge Rembrandt-Rising Star in Museum De Lakenhal waar het talent, de pijlsnelle ontwikkeling en de vroege jaren van Rembrandt centraal staan.

Het werk ‘Rembrandt in Schildersjas’ van Gabriël Sterk (Vleuten-De Meern, 1942) blijft aan Oude Singel staan tot aan het einde van de tentoonstelling Jonge Rembrandt-Rising Star op 9 februari 2020. Voorheen was het beeld te bewonderen in de tuin van de Hermitage in Amsterdam. Gabriël Sterk is een Nederlandse beeldhouwer, gevestigd in Frankrijk en is onderscheiden met onder andere de Prix de Rome. Om het beeld in Leiden te houden, er gaan stemmen op om dat te regelen, moet naar verwachting een bedrag van enkele tonnen op tafel komen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×