Werfpop bezien vanuit de hoogwerker achter het podium. In totaal bezochten bijna twintigduizend bezoekers het gratis festival in de Leidse Hout. (Foto's/video: Chris de Waard).

Bijna twintigduizend bezoekers voor duurzaam Werfpop

Met 19.630 bezoekers was Werfpop afgelopen zondag ongeveer net zo druk als de afgelopen jaren. dat meldt een tevreden Bob Schrover daags na afloop van de eerste editie onder zijn voorzitterschap. De hele middag en avond was het lekker druk op het festival in de Leidse Hout en na afloop had de opruimploeg niet veel omhanden. Door het gebruik van ecoglazen, was het grasveld vrijwel schoon na afloop van Werfpop.

Het gratis muziekfestival maakte overigens nog een belangrijke duurzaamheidsslag. Voor de eerste keer werd er gebruik gemaakt van enkele enorme mobiele accu’s voor ongeveer de helft van de stroomvoorziening. De rest ging nog met traditionele dieselaggregaten, maar Schrover hoopt volgend jaar helemaal over te kunnen op de stroom van Green Battery.

Zondag werd aan het begin van de middag afscheid genomen van Jeroen van der Lippe die die functie de afgelopen twaalf jaar vervulde en vorig jaar aangaf te zullen stoppen. Bij die gelegenheid ontving hij uit handen van cultuurwethouder Yvonne van Delft de Gouden Speld van de gemeente Leiden als blijk van waardering voor zijn grote verdiensten voor de stad.

 

 

Cultuur Leiden Werfpop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×