Ook Leiden krijgt eigen Monopolyspel

159

Nadat  Oegstgeest in april van dit jaar al een eigen versie kreeg van het meest gespeelde bordspel ter wereld, is nu Leiden aan de beurt. De sleutelstad krijgt een eigen versie van Monopoly, waarin bekende Leidse straten en pleinen worden opgenomen. Welke? Daarover mogen de inwoners zelf meedenken door suggesties aan te dragen via de Facebook-pagina Leiden Monopoly. Dat kan vanaf 29 juli. Die maandag overhandigt Mr. Monopoly ook een eerste symbolisch exemplaar aan een Mystery Quest als start van het project.

Initiatiefnemer Identity Games maakt het spel helemaal in Leidse stijl. Inclusief de speldoos, het bord en de Kans- en Algemeen Fondskaarten. De spellen worden in een gelimiteerde oplage geproduceerd in samenwerking met Leiden Marketing.

Delen

159 reacties

    • Maar dan ook Leidse teksten op de kaartjes he:
      “Juh heb een rowfowerwal gepleeg, juh mot drek brommuh.. ga nie langs start. Juh kreg geen rooie cent. Of zoiets

  1. Op het stadhuis doen ze niks anders als Monopoly spelen en onze pegels over de balk smijten. Met als enige verschil dat ze daar niet naar de gevangenis gaan als ze mis hebben gegokt…

    • … Er staat dat het hele ding nog gemaakt moet worden. Volg die facebook pagina en wacht rustig af

Je bent nu offline