(Foto's: Koen Jongen / Regio15).

Passagiers ruim uur in defecte trein, te voet naar Leiden Lammenschans

Een defecte passagierstrein tussen Leiden en Alphen aan den Rijn zorgde woensdagmiddag voor een flinke storing in het trein- en vaarverkeer. Rond 12.30 kwam de trein stil te staan op het spooraquaduct bij de Kanaalweg in Leiden, waardoor zowel het treinverkeer als grotere scheepvaartverkeer over het Rijn-Schiekanaal waren gestremd. Passagiers zaten ruim een uur in de defecte trein, waarna ze te voet verder zijn gegaan naar station Leiden Lammenschans.

Bij de storing aan de trein werd ook de airconditioning getroffen, waarop het incidententeam van ProRail naar de locatie is gekomen. Die hebben de trein na ruim een uur samen met het treinpersoneel ontruimd. Daarbij werden flesjes water uitgedeeld en assisteerde het toegestroomde personeel de reizigers. Die zijn vervolgens te voet verder gegaan naar station Leiden Lammenschans, ongeveer een kilometer verderop. Daar is er voor alternatief vervoer gezorgd.

Spoorbrug
Zowel het treinverkeer als de grotere scheepvaart werden door de storing getroffen. Tot 15.30 reden er geen treinen tussen Leiden en Alphen aan den Rijn en moesten reizigers gebruikmaken van ander vervoer. Doordat de trein stilstond op de spoorbrug over het Rijn-Schiekanaal, was die vaarroute ten tijde van de storing gestremd.

De NS waarschuwde de afgelopen week al voor een grotere kans op storingen door het warme weer.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×