OnsWijkfeest is uitgegroeid tot het grootste wijkfeest van Leiden met de zeepkistenrace als hoogtepunt. (Foto's: Chris de Waard).

Buurtbewoners vieren eind van de vakantie tijdens OnsWijkfeest

Nog een maand en dan staan de wijken Nieuw Leyden, Groenoord Zuid en Noorderkwartier-West weer een dag lang in het teken van het grootste wijkfeest van de stad. Bij OnsWijkfeest draait alles om sport, spel en ontmoeten en zoals de bewoners inmiddels gewend zijn heeft de organisatie weer flink uitgepakt en een allesomvattend programma samengesteld. Het wijkfeest markeert het einde van de vakantieperiode en de start van een nieuw school- en werkseizoen.

Op zaterdag 31 augustus organiseren de buurtbewoners vanaf 11.00 uur activiteiten in en rond het Marepark. Op het programma een vrijmarkt, suppen in de Maresingel, jeu de boules, een barbecue, zelf pizza’s bakken, bootcampen voor volwassenen, kinderyoga en als jaarlijks hoogtepunt de zeepkistenrace. Kinderen kunnen een beweegdiploma halen bij het Nijntje pleintje. OnsWijkfeest duurt tot 21.00 uur.

Crowdfunding
De organisatie van OnsWijkfeest  wil de activiteiten gratis blijven aanbieden en daarom is op www.onswijkfeest.nl een crowdfunding gestart. Bewoners en ondernemers die een financiële bijdrage aan het feest willen leveren kunnen daar terecht.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×