(Foto: Facebook EL CID-week).

Vijftigste EL CID-week stevent af op recordaantal deelnemers

De komende EL CID-week belooft de grootste ooit te worden. Niet alleen qua aantal deelnemers, maar ook waren er nooit eerder zoveel mentoren en crewers actief om de aankomende studenten welkom te heten en wegwijs te maken in Leiden tijdens de Enige Leidse Commissie Introductie Dagen die dit jaar voor de vijftigste keer worden gehouden.

De EL CID-week vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 16 augustus en heeft dit jaar als motto ‘de Gouden Koers’. De week begint traditioneel met het verzamelen op maandagmorgen, tussen de middag volgt een stadspicknick en ’s middags is de de informatiemarkt.  Dinsdag staat in het teken van de faculteiten en verenigingen. ’s Avonds gaan de voorzitters van de vijf grote verenigingen met elkaar in debat om zieltjes voor hun vereniging te winnen.

Op de EL CID-woensdag zijn er veel sportieve activiteiten met als beloning voor het harde werken vanaf 20.00 uur de kroegentocht, waarbij de nieuwe Leidenaren kennis kunnen maken het het uitgaansleven in de binnenstad. Donderdag is er onder andere een wereldmarkt en een Sing-a-Long Music Night.

Vrijdag wordt de week afgesloten met een museumontbijt, openluchtbioscoop, een lunch in de hortus en ’s middags het Leids Eerstejaars Festival in Park Landskroon bij Corpus met tal van optreden van onder andere Barry Badpak en The Boy Next Door. Dit festival is uitsluitend toegankelijk voor deelnemers aan de EL CID-week en studenten van de Hogeschool en Universiteit Leiden. Wie niet deelneemt aan de EL CID-week (als deelnemers of vrijwilliger) kan op vertoon van een collegekaart en een vooraf gekocht entreebewijs naar binnen bij het festival. De avond staat in het teken het het slotfeest waarna de EL CID-deelnemers nog even kunnen stilstaan bij het motto van de week: Goud Behaald, Koers bepaald!

 

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×