Zorg en Zekerheid Leiden contracteert met Braxton Huggins tweede Amerikaan

10

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft een tweede Amerikaan voor het aankomende seizoen vastgelegd. Het is Braxton Huggins die vandaag zijn handtekening heeft gezet onder een contract voor één seizoen. De 1.93 meter lange Amerikaan, afkomstig van Fresno State, is een shooting guard.

De 22-jarige Huggins koos na zijn high schoolperiode bij Mira Monte in 2014 voor New Mexico State. In de drie jaar dat hij voor de Aggies uitkwam, werd drie keer het postseason bereikt. In 2015 en 2017 deed New Mexico State mee aan het NCAA Tournament en in 2016 aan het National Invitation Tournament.

Huggins verbeterde zich ieder jaar. In zijn derde seizoen bij New Mexico State stond hij gemiddeld bijna 28 minuten binnen de lijnen en was hij goed voor 13.7 punten, 2.6 rebounds en 1.3 assists. Daarna stapte Huggins over naar Fresno State. Vanwege deze overstap moest hij het seizoen 2017-2018 uitzitten.

Huggins deed het goed bij Fresno State. Van de 31 wedstrijden vertrok hij er 30 als startende guard. Hij werd topscorer van de ploeg met gemiddeld 18.5 punten per wedstrijd. In bijna 30 minuten per wedstrijd droeg Huggins met gemiddeld 4.3 rebounds, 1.7 assists en 1.1 steals ook op deze vlakken zijn steentje bij. In de Mountain West werd hij vierde op de topscorerslijst. Gemiddeld was hij goed voor 3.3 rake driepunters per wedstrijd en daarin stond hij in de Conference bovenaan. In maart tekende Huggins voor 10 rake driepunters in een wedstrijd tegen San Jose State.

Door coaches en media werd Huggins uitgeroepen tot Mountain West Newcomer of the Year. Tevens werd Huggins opgenomen in het All-Mountain West Second Team. “Wij zijn enorm blij met de komst van Braxton”, stelt coach Rolf Franke. “Hiermee hebben we een belangrijke spot vervuld in de perimeter. Zoals bekend willen we snel en technisch goed basketbal spelen en daar past deze stap goed bij.”

Delen

10 reacties

 1. Ik snap niet waarom we een Amerikaans basketbalteam moeten hebben in Leiden. Ben een keer bij de uitreiking van de sportprijzen geweest waar ZZ een prijs kreeg. Niemand van het team sprak of verstond Nederlands en ze stonden er daarom maar een beetje schaapachtig bij te lachen.
  Wat is de meerwaarde voor de Nederlandse sport van zo’n Amerikaans team?

  • Nog meer onzin. Er spelen genoeg Nederlandse basketbalspelers bij ZZ Leiden. Hier en daar worden Amerikaanse spelers gecontracteerd. Omdat het vrijwel altijd om jaarcontracten gaat snap ik wel dat deze jongens zich niet de Nederlandse taal machtig maken.
   .
   Er wordt uit onwetendheid en vooringenomenheid geschreven over ZZ Leiden door bepaalde reaguurders hierboven.

 2. Petra Hoogeveen op

  Het is toch te gek dat onze premie besteed wordt aan een paar Amerikanen, waar naar je mag gaan ZITTEN kijken. Geld hoort naar de verzekerden te gaan en de nodige zorg.
  Schande

 3. Het zou beter zijn als de overheid dergelijke geldverspilling door zorgverzekeraars zou verbieden. Het geld kan beter gebruikt worden voor verbetering van de zorg of verlaging van de premies.

  • Een Leids burger op

   De vraag blijft dan wel OF en zoja hoeveel die premies dan verlaagd zouden worden…..

Je bent nu offline