Bij het Shell tankstation aan de Hoge Rijndijk is de eerste PostNL pakket- en briefautomaat van onze regio geplaatst. (Foto's: Chris de Waard).

PostNL plaatst Pakket- en briefautomaat in Leiden

Verspreid over Nederland staan er inmiddels ruim twintig Pakket- en briefautomaten van PostNL. Ook Leiden maakt nu kennis met het nieuwe fenomeen, want het postbedrijf heeft er een geplaatst bij het Shell tankstation aan de Hoge Rijndijk. Met de automaat kan iedereen zelf 24 uur per dag brieven en pakketjes ontvangen en versturen.

Een pakje versturen kan door een verzendlabel uit te printen en bij de automaat te scannen. Vervolgens geeft de automaat aan in welk vak het pakket kan worden achtergelaten. Brieven gaan gewoon in de daarvoor bestemde gleuf.

Post ontvangen kan ook. Bijvoorbeeld bij bestellingen via een webshop. Wie kiest voor ophalen bij een PostNL-locatie ziet de automaat daar bij staan. Als het pakket is gearriveerd, stuurt PostNL via sms en e-mail een code om het pakje uit de postkluis te halen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×