(Foto: Wikipedia).

Jongerenpartij D66 deelt 'xtc' uit tijdens EL CID

De jongerenpartij  ‘De Jonge Democraten Leiden-Haaglanden’ van D66 organiseert een actie om aandacht te vestigen op de legalisatie van xtc. Tijdens deze actie wordt tijdens de EL CID-week ‘xtc’ uitgedeeld in het centrum van Leiden. Het zijn geen echte pillen, maar zakjes met Skittles.

Voorzitter Koen Reedijk van de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden vindt dat de discussie nu gevoerd moet worden. “Door xtc te legaliseren kan het product veilig geproduceerd worden en kan er voorlichting gegeven worden. In een vrij land mogen mensen zelf de keuze maken om xtc te gebruiken. Als we xtc legaliseren kunnen mensen ook voorlichting krijgen en begeleid worden in deze keuzes.”

De Jonge Democraten pleiten al meerdere jaren voor de legalisatie van xtc. Ook de grote hoeveelheden van gedumpt drugsafval spelen hierbij een rol. “Door xtc te legaliseren hoeft er geen drugsafval meer gedumpt te worden. Dit zal een positieve impact hebben op mens en milieu.”

Met deze actie hoopt de politieke jongerenorganisatie de xtc-legalisatie uit de taboesfeer te halen. “Meer dan een half miljoen Nederlanders hebben wel eens xtc gebruikt. Nu is de drugs nog illegaal en moet het gehaald worden bij straatdealers. Verbieden van xtc heeft dus niet geholpen en zorgt alleen voor meer criminaliteit.”

De actie vindt plaats op 12 augustus in het centrum van Leiden. De jongeren delen ‘s middags op de infomarkt van de EL CID en ‘s avonds in het centrum ’xtc’ uit. daarbij informeren ze voorbijgangers over de voordelen van het legaliseren van xtc.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×