Jongerenpartij D66 deelt ‘xtc’ uit tijdens EL CID

16

De jongerenpartij  ‘De Jonge Democraten Leiden-Haaglanden’ van D66 organiseert een actie om aandacht te vestigen op de legalisatie van xtc. Tijdens deze actie wordt tijdens de EL CID-week ‘xtc’ uitgedeeld in het centrum van Leiden. Het zijn geen echte pillen, maar zakjes met Skittles.

Voorzitter Koen Reedijk van de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden vindt dat de discussie nu gevoerd moet worden. “Door xtc te legaliseren kan het product veilig geproduceerd worden en kan er voorlichting gegeven worden. In een vrij land mogen mensen zelf de keuze maken om xtc te gebruiken. Als we xtc legaliseren kunnen mensen ook voorlichting krijgen en begeleid worden in deze keuzes.”

De Jonge Democraten pleiten al meerdere jaren voor de legalisatie van xtc. Ook de grote hoeveelheden van gedumpt drugsafval spelen hierbij een rol. “Door xtc te legaliseren hoeft er geen drugsafval meer gedumpt te worden. Dit zal een positieve impact hebben op mens en milieu.”

Met deze actie hoopt de politieke jongerenorganisatie de xtc-legalisatie uit de taboesfeer te halen. “Meer dan een half miljoen Nederlanders hebben wel eens xtc gebruikt. Nu is de drugs nog illegaal en moet het gehaald worden bij straatdealers. Verbieden van xtc heeft dus niet geholpen en zorgt alleen voor meer criminaliteit.”

De actie vindt plaats op 12 augustus in het centrum van Leiden. De jongeren delen ‘s middags op de infomarkt van de EL CID en ‘s avonds in het centrum ’xtc’ uit. daarbij informeren ze voorbijgangers over de voordelen van het legaliseren van xtc.

Delen

16 reacties

 1. Bezorgde ouder op

  Bijzonder vreemde en gevaarlijke actie!
  Onbegrijpelijk dat dit wordt toegestaan.
  Vragen om problemen als toevallig iemand de snoepjes verwisseld voor een ander ‘snoepje’
  Hou mijn hart vast dat er straks een student in de gracht ligt of de volgende dag niet meer wakker wordt.
  Met drugs speel je geen spelletje!

   • De actie moet nog plaatsvinden. Er worden skittles uitgedeeld. De uitdeelactie heeft als doel om aandacht te vragen voor een standpunt. Niets meer en niets minder.

 2. Een discussie aanzwengelen? Met wie? En dan op deze manier? Discussies hierover vinden plaats in de Tweede Kamer.

  • Dat kun je bij iedere demonstratie/protest wel zeggen. Dan iedereen maar het recht ontzeggen om actie te voeren, te demonstreren of protesteren en ervan uitgaan dat de Tweede Kamer het allemaal naar ieders tevredenheid oplost?

   • Waar het hart vol van is, loopt de mond van over.
    Geheel in lijn met de gedragingen van d66, bijvoorbeeld m.b.t. de gekozen burgemeester en de afschaffing van de mogelijkheid tot referendum, zou het bovenstaande ook mooi in die globalistische agenda passen. Het is slechts een kwestie van tijd en mogelijkheid tot d66 actief deelnemer zal zijn aan het verder monddood maken van de massa.

 3. Ach, die stoute Pubers’66 toch, daar zijn ze weer, zo ontwapenend jong en brutaal, maar nog te weinig kennis, levenservaring en verantwoordelijkheidsbesef, nog niet klaar voor het leven. Laat die kinderen voorlopig dus lekker buiten gaan spelen, nadat ze hun huiswerk hebben gemaakt, en geef hun af en toe een corrigerende, pedagogisch verantwoorde draai om de oren.

  • Uhm, die lui zijn in de twintig en kunnen prima eigen keuzes maken. Of het slim is is een andere vraag, maar dat vraag ik me net zo goed af van sommige keuzes van ouderen.

 4. Legalisering van drugs … goed plan.
  Persoonlijk voel ik ook veel voor de legalisering van wapenbezit.
  Maar een discussie aanzwengelen door een wapen onder de neus van deze nepdrugs dealende antipatriotten te drukken -een wapen wat natuurlijk nep zal blijken te zijn- dat is verboden. Het hebben van een goed gelijkend nepwapen is uberhaupt verboden door de wetgever.

 5. Prima plan. Ik ben ook voor legalisering van alle andere drugs. Kunnen de D66-studenten misschien naast die snoepjes ook zakjes poedersuiker uitdelen? Door legalisering van crack, cocaine, heroine, angeldust e.d. kunnen deze middelen veiliger geproduceerd worden, met minimale risico’s voor de gebruikers. Men kan dan ook begeleiding krijgen bij de keuze van de meest geschikte harddrug. Verbieden van welke drug dan ook leidt tot criminaliteit, overlast en een vervuild milieu. Het legaliseren lost dat allemaal op, met een betere wereld tot gevolg.

  • Zeg wat is D66 eigenlijk voor een enge partij? Misschien tijd om deze partij eens serieus onder de loupe te gaan nemen? D66 vindt zichzelf dé partij van ” zeer bewusten”, maar is zó onbewust nog. Dit laatste bevestigen ze zelf steeds opnieuw. Hiermee geef je een nieuwe lichting jongeren de boodschap mee: “neem een pilletje joh, gezellig, wat maakt het uit!”. En gebruik je ook nog eens de nieuwe groep studenten ter promotie van je eigen politieke oogklepvisie. XTC legaliseren zou daarnaast milieubewuster zijn qua afval? Het chemisch afval blijft. Je gooit het illegaal in een Nederlandse sloot naast een boerenerf. Of je slaat het op. En stuurt het vervolgens naar arme landen en betaalt die landen ervoor. En dan ligt het daar. Maakt dat verschil? Ook op serieuzer gebied en op ethisch vlak pleit deze zgn. democratische partij voor een steeds onmenselijker beleid. Alsof de “vrije wil”de juiste weg is. Laten we maar vertrouwen op de nieuwe lichting studenten die gelukkig steeds bewuster wordt en leeft. Die steeds beter bij zichzelf blijft en zich niet per se conformeert om maar “ergens bij te horen”. XTC past daarnaast toch zeker niet bij intelligentie? Syntetische shit toch zeker niet bij gezond eten en bij Vegan? Bij milieubewust? Jezelf verliezen toch niet bij “genietmomenten met je volle verstand”? Dat is voor onzekere, kwetsbare mensen nog een lastige, zeker op deze leeftijd. Zeker tijdens de Elcid, waar iedereen in het diepe springt. Dat weet D66 héél goed. Eng…..

Je bent nu offline