Nieuwe subsidieronde sportstimulering van start

2

De subsidie sportstimulering van de gemeente Leiden wordt voortgezet in een aangepaste vorm. Tot en met 2023 stelt de gemeente elk jaar in één ronde 50.000 euro beschikbaar. Ideeën voor de ronde in 2019 moeten voor dinsdag 1 oktober worden ingediend. Voor de rondes in 2020 tot en met 2023 is de deadline 1 april.

Met de regeling wil de gemeente meer Leidenaren aan het bewegen krijgen. Bij de opzet van het fonds in 2017 was er nog 250.000 euro per jaar te verdelen in twee rondes. Er waren echter elke keer onvoldoende geschikte aanvragen, waardoor het geld bleef liggen. Daarom is er besloten de subsidieregeling in aangepaste vorm voort te zetten.

Op www.leiden.nl/sportstimulering staat meer informatie over de regeling en de voorwaarden waar een aanvraag aan moet voldoen. Een externe adviescommissie adviseert de gemeente over alle aanvragen.
De belangrijkste spelregels zijn:
  • Het moet gaan om vernieuwing van het sportaanbod. De gemeente subsidieert geen projecten die al worden uitgevoerd.
  • De subsidie is bedoeld voor het vergroten van de maatschappelijke rol van sportverenigingen.
  •  De gemeente gaat uit van cofinanciering. Dat betekent dat de gemeente niet de totale kosten van een project betaalt. De aanvrager moet zelf minimaal een derde van de kosten bijleggen. Een aanvrager kan ook bij andere fondsen subsidie aanvragen, sponsors regelen of een bijdrage van deelnemers vragen.
Delen

2 reacties

  1. Wat een vreemde drang naar vernieuwing. Waarom niet gewoon succesvolle projecten opnieuw een subsidie geven. Het gaat toch om het bewegen van de deelnemers. Nu stoppen die dus grotendeels weer en wordt de subsidie aan projecten gegevens die wellicht mislukken. Geld weg en geen beweging.

    • Het opstarten van iets nieuws kost geld (aanschaf materialen etc), daarna moet de club zichzelf kunnen bedruipen. Anders krijgen we (weer) allemaal clubjes die alleen kunnen bestaan van subsidie en dat is niet wenselijk.
      Maar toegegeven, gemeeente Leiden mag zo af en toe best iets ruimhartiger zijn naar de amateursporten.

Je bent nu offline