Ook slapende katten trekken veel publiek (Foto: Gerry van Bakel)

Kijkhuis organiseert afterparty op 4 oktober: 70 minuten lang kattenfilmpjes kijken

Op sociale media is het al sinds jaar en dag de meest geliefde bezigheid: kattenvideo’s. Katten die stomme dingen doen, rare fratsen uithalen of gewoon liggen te slapen. Deze trend komt nu naar het witte doek: op vrijdag 4 oktober worden in het Kijkhuis 70 minuten lang kattenfilmpjes vertoond. Dit wereldwijde evenement komt in 2019 voor het eerst naar Nederland en dus ook naar Leiden.

Vrijdag 4 oktober is het Internationale Dierendag en voor vele Leidenaren ook een dag om de kater van het Leidens Ontzet te verwerken. Wat is er dan beter dan een donkere bioscoop? Na twee dagen feesten op 2 en 3 oktober biedt het Kijkhuis de mogelijkheid om 70 minuten lang onderuit gezakt naar kattenfilmpjes te kijken. ‘Ontkateren’ met het CatVideoFest.

Primeur
Niet iets nieuws op wereldschaal, maar wel een primeur voor Leiden. Vertoningen van het evenement vinden namelijk al langer plaats over de hele wereld en een deel van de inkomsten wordt afgestaan aan lokale organisaties voor de opvang van katten en dierenwelzijn.

Tickets voor CatVideoFest zijn vanaf nu verkrijgbaar via de website van Bioscopen Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×