Scooterrijdster vliegt over stuur en raakt gewond bij botsing in Leiden

13

Een scooterrijdster is vanmiddag rond 13.00 uur gewond geraakt bij een botsing met een auto op het kruispunt van de Leidseweg en de Haagweg in Leiden. Bij het ongeval is de scooterrijdster door de klap van de botsing over het stuur van haar scooter heen gevlogen en daarna hard op het wegdek terecht gekomen. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft het kruispunt afgezet voor onderzoek. Om 15.30 uur werd het kruispunt weer vrijgegeven.

Delen

13 reacties

 1. Judith De Graaf

  Op dit kruispunt zijn iedere week aanrijdingen met fietsers en scooters die over willen steken. Ondanks haaientanden rijden auto’s daar te snel. Het is een punt waar dagelijks honderden scholieren moeten oversteken. Gemeente Leiden doe iets….

 2. Vroeger was de voorrangssituatie daar andersom. Ook niet goed maar toen waren er minder ongevallen. Het is dat ik daar goed bekend ben maar als je er onbekend bent als automobilist moet je verdomd goed opletten (moet altijd natuurlijk). De weg lijkt namelijk op een voorrangsweg op verkeer van links of rechts. Samen met het kruispunt en de bocht brengt dit extra gevaar met zich mee. Behalve dat ik daar met de auto bekend ben rij ik daar ook regelmatig op de fiets. Veiligheidshalve kies ik altijd eieren voor mijn geld en rem en/of stop maar even.
  Of er een mobieltje of iets dergelijks in het spel was laat ik maar even in het midden.

  • Kom op zeg….het fietspad heeft gewoon voorrang dus heb je daar als automobilist gewoon rekening mee te houden!!! Doe ik ook als ik daar met de auto rijd! Als fietser moet je daar vaak vrezen voor je veiligheid omdat veel automobilisten tegenwoordig denken dat ze gewoon door kunnen rijden zelfs ook bij zebrapaden!! Gewoon harder aanpakken dat soort mensen!!!

   • Automobilisten zijn net mensen, die kunnen ook een foutje maken ofeven een (brom)fietser om wat voor reden dan ook niet zien. Daaom moet je altijd uitkijken, ook als je voorang hebt. Zeker bij dit soort kruispunten waar je als automobilist niet altijd kan zien of de (brom)fietser de hoek om zal gaan omdat handen uitsteken nogal moeilijk schijn te zijn tegenwoordig.
    (en nee, ik heb geen auto)

 3. Voor alle reaguurders die hierboven roepen dat de weg de verantwoordelijkheid van de gemeente Voorschoten. De weg bevindt zich op Leids grondgebied. klachten, suggestie etc. kunt u sturen aan de gemeente Leiden.

  • Hoe komt dan dat Leiden geen Leidseweg heeft en het ongeluk op de Leidseweg plaats heft gevonden??

 4. Buitenplaats Ter Wadding ligt in Voorschoten. Alle gebouwen aan de Leidseweg liggen in Voorschoten.

Je bent nu offline