(Foto: Chris de Waard).

Maredorp-De Camp heeft toegankelijke AED

Maredorp-De Camp heeft sinds vrijdagmiddag een buurtAED. HEt levensreddende apparaat hangt aan de gevel van Best Western City Hotel in de Caeciliastraat en is 24 uur per dag bereikbaar.

Het bestuur van buurtvereniging Maredorp nam in mei het initiatief voor een crowdfunding voor een buurtAED in de wijk die altijd bereikbaar is. Tot op heden was er geen defibrillator in de wijk aanwezig waar 24/7 gebruik van kon worden gemaakt. Twintig donateurs en de buurtvereniging zelf brachten gezamenlijk 1.660 euro bij elkaar en producent Philips vult dat bedrag eind mei al aan tot de benodigde 2.735 euro.

Het Best Western City Hotel stelde een plek beschikbaar en zorgt ook voor de stroomvoorziening voor de buurtaed die afgelopen vrijdag op de hoek van de Lange Mare en de Caeciliastraat officieel in gebruik werd genomen door hotelier Guido van Laar van en buurtvoorzitter Arthur Elias.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×