Maredorp-De Camp heeft toegankelijke AED

4

Maredorp-De Camp heeft sinds vrijdagmiddag een buurtAED. HEt levensreddende apparaat hangt aan de gevel van Best Western City Hotel in de Caeciliastraat en is 24 uur per dag bereikbaar.

Het bestuur van buurtvereniging Maredorp nam in mei het initiatief voor een crowdfunding voor een buurtAED in de wijk die altijd bereikbaar is. Tot op heden was er geen defibrillator in de wijk aanwezig waar 24/7 gebruik van kon worden gemaakt. Twintig donateurs en de buurtvereniging zelf brachten gezamenlijk 1.660 euro bij elkaar en producent Philips vult dat bedrag eind mei al aan tot de benodigde 2.735 euro.

Het Best Western City Hotel stelde een plek beschikbaar en zorgt ook voor de stroomvoorziening voor de buurtaed die afgelopen vrijdag op de hoek van de Lange Mare en de Caeciliastraat officieel in gebruik werd genomen door hotelier Guido van Laar van en buurtvoorzitter Arthur Elias.

Delen

4 reacties

  1. Op het terrein van de Universiteit bij de Wassenaarseweg, Schilperoortpark, Dankmeijerpad aan de gevel van de huurflat is er sinds kort ook een AED gemonteerd.

  2. maarten kersten op

    Geweldig initiatief van buurtbewoners, donateurs, wijkvereniging, hotel en zelfs de producent . Waarvoor hulde ! Wat natuurlijk ook geldt voor de andere wijken waar dit ook al met crowdfunding gebeurde, zoals Tussen de Rijnen, en de wijken waar dit goede voorbeeld nog gevolgd gaat worden. Uiteraard ligt hier ook een verantwoordelijkheid voor de gemeente en de raad heeft dan ook al besloten, het AED-netwerk uit te breiden. Al kan dit zeker nog wel wat royaler dan in de huidige plannen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline