(Foto: Wikimedia).

Rechter stuurt Leidse oom die neefje mishandelde naar psychiater

De 27-jarige Bilal B. uit Leiden die begin deze maand zijn 8-jarige neefje mishandelde en de live uitzond via Facebook, stond vandaag voor de politierechter. Tijdens de zitting kwam naar voren de B. al een uitgebreide geschiedenis heeft met geweldsdelicten. De rechter besloot dat de man nu eerst onderzocht moet worden door een psychiater en een psycholoog. Ook wordt de verdere behandeling van de zaak doorverwezen naar de meervoudige kamer van de rechtbank.

De Leidenaar heeft volgens justitie gefilmd hoe hij zijn neefje schopte, sloeg en kneep. Op de beelden is verder te zien dat hij op het kind is gesprongen. Het kind schreeuwt en huilt op de beelden, zo bleek tijdens de zitting. De man werd in de nacht van 3 op 4 augustus opgepakt nadat uit het hele land mensen de politie waarschuwde over de live-beelden op Facebook. Daarop waren voorwerpen te zien die naar de woning van de verdachte leidden.

112 Sleutelstad Leiden facebook_mishandeling


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×