Rechter stuurt Leidse oom die neefje mishandelde naar psychiater

21

De 27-jarige Bilal B. uit Leiden die begin deze maand zijn 8-jarige neefje mishandelde en de live uitzond via Facebook, stond vandaag voor de politierechter. Tijdens de zitting kwam naar voren de B. al een uitgebreide geschiedenis heeft met geweldsdelicten. De rechter besloot dat de man nu eerst onderzocht moet worden door een psychiater en een psycholoog. Ook wordt de verdere behandeling van de zaak doorverwezen naar de meervoudige kamer van de rechtbank.

De Leidenaar heeft volgens justitie gefilmd hoe hij zijn neefje schopte, sloeg en kneep. Op de beelden is verder te zien dat hij op het kind is gesprongen. Het kind schreeuwt en huilt op de beelden, zo bleek tijdens de zitting. De man werd in de nacht van 3 op 4 augustus opgepakt nadat uit het hele land mensen de politie waarschuwde over de live-beelden op Facebook. Daarop waren voorwerpen te zien die naar de woning van de verdachte leidden.

Delen

21 reacties

  • Eerst lezen voordat je weer boze reacties gaat rondstrooien.
   De rechter heeft bevolen dat de man onderzocht moet worden door een psychiater.
   .
   Daarna zaal de rechtbank op basis van het verslag van de psychiater deze zaak inhoudelijk behandelen. Hierbij zal rekening gehouden worden met het kennelijk lange strafblad van de verdachte.
   .
   Er is nu dus nog helemaal geen uitspraak.

 1. Michael van Egmond

  “De rechter besloot dat de man nu eerst onderzocht moet worden door een psychiater en een psycholoog.”

  Alsof het een auto is met een olie-lekkage… die gast moet gewoon brommen!

  • Want het is beter om die man niet te laten ondrzoeken voordat hij een passende straf krijgt?

 2. Peter Van Rooijen

  En wordt die idioot wel vast gezet tot de uitslag psychiater of mag hij gepampert thuis afwachten met wat er met hem gebeurd zodat hij nog wat geweldsdelicten kan uithalen

 3. Het is wel weer een pareltje van een vent. Een uitgebreide geschiedenis van geweldsdelicten. Ik zou graag zien dat de wetgeving dusdanig wordt gewijzigd dat dit soort randfiguren nooit meer los gelaten kunnen worden in de maatschappij. Wat een schade wordt er aangericht. Zijn gedrag is immers recidiverend en daarmee hopeloos.

  • Je hebt wel een hoop wetsvoorstellen Leidenaar. Ik stel voor dat er een nieuwe wet komt die PGB-erts uit hun luie stoel haalt en ze gedragingen aan het werk zet i.p.v. heel de dag online nieuwe wetsvoorstellen spitten🤣

 4. ALLE KLAGERS EERST G O E D LEZEN!!! Hij moet eerst worden onderzocht daarna volgt als nog een uitspraak!! Dus afwachten…….

Je bent nu offline