Honderden nieuwe studenten zagen Leiden vanaf het water.

16

De EL CID Week is in volle gang en de deelnemers kijken dagelijks hun ogen uit en beginnen een beetje te beseffen in wat voor stad ze terecht gekomen zijn. Na een paar dagen rondgelopen en gefietst te hebben door Leiden, zagen woensdagmiddag honderden aankomend studenten Leiden vanaf het water. Een aantal boten van de Leidse Rederij waren ingezet om in 2 uur tijd zoveel mogelijk studenten hun nieuwe woonplaats vanaf het water te laten zien. De schippers aan boord gaven daarbij uitleg over een aantal bezienswaardigheden of belangrijke plekken in de stad.

Delen

16 reacties

   • Laat de organisatie er nou voor gezorgd hebben, dat er geen rommel over boord is gegaan. Als je er niet bij bent gewest hou dan je mond i.p.v. als een simpele ziek met zieten te gooien.

     • Nee, ik was een van de schippers en was er dus bij. En ik woon toevallig niet (meer) in Leiden, je moet gewoon geen onzin verkopen.

     • O vandaar dat je uit leiden bent gegaan nu werk je zwart bij zeker zal is even de boekhouding na laten kijken bij dat bedrijf

     • Oh die Jack, als je een echte Leidenaar was had je geweten dat de Leidse Rederij een vrijwilligersorganisatie is. Er zijn nl ook mensen die voor hun plezier zich inzetten voor anderen, zou jij een voorbeeld aan kunnen nemen.
      En als je het persé weten wil, ik ben bij m’n vriendin ingetrokken en daarom uit Leiden vertrokken en ik heb een hele leuke baan.

   • ”Op peuren gaan met ze”.
    Bedoelde u daarmee, beste Henk, samen op palingvangst gaan ?

 1. Leiden kankervrij op

  Onlangs is mijn vrouw, een import Leienaar, na een pijnlijke ziekteperiode aan kanker overleden. Dus Greet je hebt je zin deze import Leienaar is opgekankert. Henk ik heb niet gezien dat er iets overboord gegooid werd, ik heb wel gezien dat er er vuilniszakken aan boord waren waar papiertjes etc in gegooid werden. Maar ik begrijp uit je reactie dat jij gelijk een bekeuring kreeg toen je rommel overboord gooide, helemaal terecht Henk want dat mag je zelfs als “zogenaamde” Leidenaar niet doen. Ik zeg bewust zogenaamde want een echte Leienaar zou het niet in zijn hoofd halen zijn rommel overboord te gooien.

 2. Henk en Greet hebben nog nooit een bijdrage langer dan een zin op dit medium geplaatst. Henk en Greet zijn 1 en dezelfde persoon. Persoonlijk falen verwijt hij/zij liever anderen. Zielig, helemaal door het bedenkelijke niveau waarop deze persoon zijn plempsels hier plaatst.

 3. Wat een stakkers die Henk en Greet.

  Leiden Kankervrij, ik wens u veel sterkte bij het verwerken van het verlies van uw vrouw.

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline