( Foto's Emile van Aelst )

Vlamousse, winnaar Studentenprijs van het Leids Cabaret Festival, trad tijdens de EL CID Week op bij Augustinus

Dit jaar werd voor de eerste keer een speciale Studentenprijs uitgereikt tijdens het Leids Cabaret Festival. Leden van studentenverenigingen Augustinus, Minerva, Quintus en SSR vormden de Studentenjury en kozen het duo Vlamousse als winnaar. De prijs, mogelijk gemaakt door Jochem Myjer, bestond uit een geldbedrag van 1000 euro en een optreden in Augustinus tijdens de EL CID Week.

Vlamousse ontving de prijs na de finale van het Leids Cabaret Festival in de Leidse Schouwburg

Terwijl het voor de deur en in de tuin van Augustinus enorm druk was met deelnemers aan de EL CID Week, vond boven in de bibliotheek een eigenlijk best wel uniek optreden plaats. Ruim 40 jaar geleden begon Harry Kies het Leids Cabaret Festival in Augustinus. In de afgelopen 41 jaar heeft het festival vele winnaars gekend die nu tot de grote cabaretiers van ons land behoren. Lebbis & Jansen, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Sanne Wallis de Vries, Micha Wertheim en de Partizanen zijn slechts enkele van de vele bekende namen. Met het optreden van Vlamousse, Brigitte van Bakel en Maya van As, in Augustinus is het Leids Cabaret Festival voor een klein beetje terug bij zijn oorsprong. In een half uur durende voorstelling liet Vlamousse zien een terechte winnaar van de Studentenprijs te zijn. Onderwerpen als discriminatie en seksualiteit werden luchtig, maar ook hard en confronterend voor het voetlicht gebracht. Omdat er niet al te veel publiek in de bibliotheek paste werd de voorstelling 3x gespeeld deze middag. Het publiek in de bibliotheek had er zeker geen spijt van het feest voor de deur even onderbroken te hebben voor deze bijzondere voorstelling.

Leiden Maatschappij Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×