El CID Week deelnemers maakten tijdens Ontzettend Leidsch kennis met het Feest der Feesten

6

Over 7 weken viert Leiden massaal 3 October, het Feest der Feesten. Om de aankomend studenten een beetje uit te leggen wat het grootste volksfeest boven de rivieren inhoudt, werd Ontzettend Leidsch op het Pieterskerkplein georganiseerd. Een aantal bestuurs- en commissieleden van de 3 October Vereeniging gaf alle informatie over het feest. In de Old School kon je meezingen tijdens het Koraal, er was een 3 October quiz waarbij mooie 3 October gadgets te winnen waren en Peter Labrujere gaf in het Gravensteen Leidse Les aan de nieuwkomers.

Volle klassen bij de Leidse les van Peter Labrujere

De studenten konden ook vast oefenen bij de Kamelenrace, de kermisattractie die in Leiden enorm populair is. Voor alle studenten was er een Leids paspoort. Bij het koraal, de Leidse les en de quiz kregen de deelnemers een stempel in het paspoort. Een vol paspoort was goed voor een jaar gratis lidmaatschap van de 3 October Vereeniging.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

6 reacties

  1. Hier hup gratis pas van 3 October vereniging wij als leidenaren moeten betalen gemeente geef dan aan alle leidenaren een pas gratis niet alleen voor die *** studenten

  2. Ook helemaal eens met je gemeente denkt wel aan die *** studenten maar aan hun burgers niet goed bezig gemeente leiden

    • Het is niet de gemeente, maar de 3 october vereniging. Als je trouwens te pas en te onpas met het woord ‘kanker’ strooit, mag je wat mij betreft uit Leiden verdwijnen.

  3. Voor deze “echte Leienaren’ is de gemeente de schuld van alles en elke nieuwkomer vreemd en ongewenst. Blijf maar lekker in de Kooi zeuren en val de rest van Leiden niet lastig. De rest verwelkomt de studenten wel graag, net zoals alle lichtingen studenten die al 444 jaar Leiden maken wat ze is.

  4. Het is duidelijk dat Henk en Rik duidelijk geen echte Leidenaren zijn, anders hadden ze wel geweten dat de gemeente niets met het 3 October lidmaatschap te maken heeft. Ik zou zeggen ga je schamen dat je belachelijk commentaar geeft, waaruit ook nog eens blijkt dat je zelf als zogenaamde Leidenaar niet eens zelf lid bent van de 3 October Vereeniging. En Rik ook jij krijgt je zin er sterven jaarlijks honderden studenten en oud studenten aan kanker.

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline