Zoeterwoude ‘dreigt’ met weghalen PMD-container wegens vervuling

1

Een afvalcontainer weghalen in verband met vervuiling. Het klinkt wat tegenstrijdig, maar de gemeente Zoeterwoude overweegt het serieus, nu inwoners steeds vaker restafval in de gemeenschappelijke containers voor onder meer glas, papier, luierafval en het PMD gooien.

Op verschillende plekken in Zoeterwoude staan deze containers waar inwoners gratis hun afval kunnen aanbieden. door een goede afvalscheiding kan de gemeente het vervolgens goedkoper laten verwerken. “Helaas wordt er de laatste tijd steeds vaker ander afval bij het luierafval en de PMD-container aan de Laan de Goede Herder, aangeboden,” zo meldt de gemeente die daardoor wordt geconfronteerd met afgekeurde vrachten afval dat vervolgens alsnog tegen een hoger tarief verwerkt worden.

“Als de vervuiling aan blijft houden, zijn wij helaas genoodzaakt om de luiercontainers en de gemeenschappelijke container voor het PMD aan de Laan de Goede Herder te verwijderen. Graag vragen wij u om het juiste afval in de juiste container te doen. Alleen op die manier kunnen we de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk houden,” aldus de gemeente.

Wij  twijfelt waar welk afval hoort kan dat makkelijk opzoeken via de www.afvalscheidingswijzer.nl van Milieu Centraal.

Delen

1 reactie

  1. Helemaal het systeem afschaffen van deze afvalverwerking! Een bedrag gaan rekening met zoals de grote zussen en broers het doen. Want met het dumpen van afval op gratis plekken worden ook de randgemeente de dupe van dit kinderlijke gedrag. Ambtenaren baantjes belang. Ex ambtenaar zoeterwoude.

Je bent nu offline