(Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Christa's Ride stopt na tiende editie

De Christa Mensert Memorial Ride wordt op zondag 8 september voor de allerlaatste keer gehouden. Dat maakt organisator Paco Busteros León bekend. De organisatie van het evenement eist qua tijd en energie een te grote tol. De afgelopen jaren heeft Christa’s Ride 14.026 euro opgebracht voor de strijd tegen longvlieskanker.

Busteros León is de Ride begonnen ter ere van zijn overleden vrouw Christa die aan longvlieskanker leed. Jarenlang heeft hij zich met volle overgave ingezet voor het goede doel. Er zijn meerdere reden om daar nu mee te stoppen. “Het lukt me niet om een opvolger te vinden die met dezelfde inzet het evenement kan organiseren”, vertelt hij. “Zelf lukt het me qua tijd gewoon niet meer. Het vergt teveel tijd waarin ik niet kan werken en ook is het niet eerlijk tegenover mijn familie. Daarnaast werd ik elk jaar na afloop echt fysiek ziek. Dat had ik zelf eerst niet eens door, maar dat is niet goed.”

Knaller
Voor de laatste editie heeft Busteros León maar één wens: “Ik hoop dat we met een knaller eindigen. Dat iedereen die ooit heeft meegedaan zich nog één keer inschrijft en dat we nog eenmaal met z’n allen tegen longvlieskanker strijden.”

https://www.facebook.com/christasride/videos/2389744547932159/

De Ride

De Christa Mensert Memorial Ride is een fietstocht voor iedereen die gezond, sportief en gezellig een rondje wil doen om Leiderdorp (Familietocht van 25 kilometer) en het Groene Hart (Sportieve tocht van 75 kilometer). Deelnemen kan individueel, als team of als bedrijfsteam. De kosten zijn 7,00 euro (25 kilometer) of 10,00 euro (75 kilometer). Voor bedrijfsteams zijn er extra kosten, meer informatie daarover is verkrijgbaar bij de organisatie.
Dikkebandenrace
Nadat de fietstochten van 25 en 75 kilometer zijn gestart, kunnen kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud deelnemen aan Christa’s Dikkebandenrace. Zij racen op de skeelerbaan rondjes tegen hun leeftijdsgenoten. Deelname is gratis.

 

Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×