(Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Christa's Ride stopt na tiende editie

De Christa Mensert Memorial Ride wordt op zondag 8 september voor de allerlaatste keer gehouden. Dat maakt organisator Paco Busteros León bekend. De organisatie van het evenement eist qua tijd en energie een te grote tol. De afgelopen jaren heeft Christa’s Ride 14.026 euro opgebracht voor de strijd tegen longvlieskanker.

Busteros León is de Ride begonnen ter ere van zijn overleden vrouw Christa die aan longvlieskanker leed. Jarenlang heeft hij zich met volle overgave ingezet voor het goede doel. Er zijn meerdere reden om daar nu mee te stoppen. “Het lukt me niet om een opvolger te vinden die met dezelfde inzet het evenement kan organiseren”, vertelt hij. “Zelf lukt het me qua tijd gewoon niet meer. Het vergt teveel tijd waarin ik niet kan werken en ook is het niet eerlijk tegenover mijn familie. Daarnaast werd ik elk jaar na afloop echt fysiek ziek. Dat had ik zelf eerst niet eens door, maar dat is niet goed.”

Knaller
Voor de laatste editie heeft Busteros León maar één wens: “Ik hoop dat we met een knaller eindigen. Dat iedereen die ooit heeft meegedaan zich nog één keer inschrijft en dat we nog eenmaal met z’n allen tegen longvlieskanker strijden.”

Tiende en laatste Christa's Ride, een oproep aan alle oude deelnemers 🌻🦋

𝙏𝙞𝙚𝙣𝙙𝙚 𝙚𝙣 𝙡𝙖𝙖𝙩𝙨𝙩𝙚 𝘾𝙝𝙧𝙞𝙨𝙩𝙖'𝙨 𝙍𝙞𝙙𝙚, 𝙚𝙚𝙣 𝙤𝙥𝙧𝙤𝙚𝙥 𝙖𝙖𝙣 𝙖𝙡𝙡𝙚 𝙤𝙪𝙙𝙚 𝙙𝙚𝙚𝙡𝙣𝙚𝙢𝙚𝙧𝙨 🌻🦋Het nieuws is el al uit, de Christa Mensert Memorial Ride of,zoals jullie lieve mensen haar liekozend noemen, de Christa's Ride gaat haar 10e en laatste editie organiseren op zondag 8 semptember 2019.Paco Busteros León: "Er zijn drie aspecten die er voor gezorgd hebben dat ik stop met het organiseren van de Ride in haar huidige vorm, een, de opvolging. Het is mij niet gelukt om iemand te vinden die naast mij de draad wil oppakken… Zelfs de helft van de uren die ik erin steek zijn er nog steeds heel veel, dat kan je eigenlijk niet van iemand vragen. Daarnaast is het heel ingewikkeld om een eigen zaak te combineren met de organisatie van zo'n grote evenement. Ik kan het niet meer verantwoorden, noch naar mijn bedrijf noch naar mijn gezin. Derde en laatste is dat ik steevast na de Ride ziek word, de inspanning en het leven er naar toe zorgen dat ik dagen na de Ride instort, dat zet je aan het denken."Daarom een oproep aan alle oude deelnemers:Kom allen en neem mee al je (fiets)vrienden mee voor de laatste Ride!Laat ons allen samen vieren dat wij 10 jaar geweldige tochten met alle goeds samen hebben gefietst en dat wij nog steeds aan Christa denken en dat wij superbelangrijk vinden dat longvlieskanker (asbestkanker) er niet meer mag zijn.Kom allen! Tot dan!Gemeente Leiderdorp

Geplaatst door Christa Mensert Memorial Ride op Dinsdag 27 augustus 2019

De Ride

De Christa Mensert Memorial Ride is een fietstocht voor iedereen die gezond, sportief en gezellig een rondje wil doen om Leiderdorp (Familietocht van 25 kilometer) en het Groene Hart (Sportieve tocht van 75 kilometer). Deelnemen kan individueel, als team of als bedrijfsteam. De kosten zijn 7,00 euro (25 kilometer) of 10,00 euro (75 kilometer). Voor bedrijfsteams zijn er extra kosten, meer informatie daarover is verkrijgbaar bij de organisatie.
Dikkebandenrace
Nadat de fietstochten van 25 en 75 kilometer zijn gestart, kunnen kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud deelnemen aan Christa’s Dikkebandenrace. Zij racen op de skeelerbaan rondjes tegen hun leeftijdsgenoten. Deelname is gratis.

 

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×