(Foto's/video: Chris de Waard).

Bouwdorp Voorschoten van start met 320 deelnemertjes

Op het terrein van de IJsclub Voorschoten is vandaag in de stralende zon Bouwdorp Voorschoten van start gegaan. Voor de achtste keer en het is inmiddels dus een beproeft concept aan het einde van de zomervakantie. Een week lang hutten bouwen en daarbij zoveel mogelijk rekening houden met het gekozen thema. Vorig jaar was dat ‘strand’, dit jaar ‘Op de bouwplaats’.

Om 10.00 uur hield vrijwilliger en sponsor Frank Moerkerk van het gelijknamige plantenparadijs aan de Leidseweg een openingspraatje, daarna werden de 320 deelnemertjes ‘losgelaten’ en kon het verzamelen van het benodigde bouwmateriaal beginnen. Dat zijn vooral houten pallets, maar uiteraard ook spijkers en gereedschap. “En dertig doosjes pleisters,” leert de ervaring uit voorgaande jaren, want waar gehakt wordt, vallen spaanders en slaat ook weleens iemand op zijn of haar duim. Maar als dat gebeurt staan de medewerkers van het Rode Kruis klaar om de pleisters te plakken.

Aan het einde van de week worden alle hutten door een jury beoordeeld er worden er prijzen uitgereikt. Dan zijn ook alle ouders en familieleden welkom om de bouwwerken te komen bewonderen.

Maatschappij Voorschoten bouwdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×