Afstammeling burgemeester Van der Werf meldt zich bij 3 October Vereeniging

4

Hij woont in het Zeeuwse Middelburg, komt uit Gouda en was nooit inwoner van Leiden. Maar Huib Dullemond is wel lid geworden van de 3 October Vereeniging en komt het feest voortaan ook meevieren. Daarvoor is een bijzondere aanleiding. Stamboomonderzoek bracht Dullemond vele generaties terug in de tijd, totdat hij op de naam Pieter Adriaansz. van der Werff stuitte. “Die kende ik helemaal niet. Ik ging er vanuit dat het een boerenknecht of zo was, zoals zovelen in die tijd,” vertelt Dullemond. Totdat hij erop werd gewezen dat die Van der Werf toch best een bekende persoonlijkheid was geweest. En nog steeds is.

Vorige week was hij een dagje in Leiden. Onder meer om zijn verhaal te delen met burgemeester Lenferink. Maar ook bracht hij een bezoekje aan het servicepunt van de 3 October Vereeniging en ging op de foto met voorzitter Rik Kamps.

Dullemond: “Sinds een jaar weet ik door mijn stamboomonderzoek dat de beroemde Leidse burgemeester Pieter Adriaenszoon van der Werff, Dullemond schrijft die naam steevast met ae en dubbel ff, mijn voorouder is. Ik ben een achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, (13 x) kleinzoon van Van der Werf”.

 

 

Chris de Waard in gesprek met Huib Dullemond over het stamboomonderzoek dat hem naar zijn beroemde Leidse voorouder leidde.

Nazaat Huibert Dullemond van burgemeester Van der Werf bijna 450 jaar later met de huidige burgemeester van Leiden.

Delen

4 reacties

  • Huib Dullemont op

   Er zijn meerdere nazaten te vinden in de Hoekse Waard, een kleindochter Francinke Brenck van Claertge Adriaensdr. van der Werff, die ook weer een kleindochter was van Pieter Adriaensz van der Werff vertrok toen naar ,s-Gravendeel. Daar waar toen meerdere nazaten voortkwamen., groetjes Huib Dullemond.

 1. Huib Dullemont op

  Met de bovenstaande bericht ben ik nog steeds bezig met het uitzoeken naar de nazaten van Pieter Adriaenz van der Werff, maar het is heel bijzonder om van die man af te stammen.
  Nooit geweten dat Pieter Adriaens van der Werff in verband werd gebracht met Leiden ontzet.
  Leiden is ook een van de mooiste steden en Leiden ontzet een van de mooiste feesten dat voor heel Nederland een aanrader is.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline