Huibert Dullemond met een deel van zijn zorgvuldig uitgezochte stamboom, waaruit blijkt dat hij een afstammeling is van de Leidse burgemeester Van der Werf. (Foto: Chris de Waard).

Afstammeling burgemeester Van der Werf meldt zich bij 3 October Vereeniging

Hij woont in het Zeeuwse Middelburg, komt uit Gouda en was nooit inwoner van Leiden. Maar Huib Dullemond is wel lid geworden van de 3 October Vereeniging en komt het feest voortaan ook meevieren. Daarvoor is een bijzondere aanleiding. Stamboomonderzoek bracht Dullemond vele generaties terug in de tijd, totdat hij op de naam Pieter Adriaansz. van der Werff stuitte. “Die kende ik helemaal niet. Ik ging er vanuit dat het een boerenknecht of zo was, zoals zovelen in die tijd,” vertelt Dullemond. Totdat hij erop werd gewezen dat die Van der Werf toch best een bekende persoonlijkheid was geweest. En nog steeds is.

Vorige week was hij een dagje in Leiden. Onder meer om zijn verhaal te delen met burgemeester Lenferink. Maar ook bracht hij een bezoekje aan het servicepunt van de 3 October Vereeniging en ging op de foto met voorzitter Rik Kamps.

Dullemond: “Sinds een jaar weet ik door mijn stamboomonderzoek dat de beroemde Leidse burgemeester Pieter Adriaenszoon van der Werff, Dullemond schrijft die naam steevast met ae en dubbel ff, mijn voorouder is. Ik ben een achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, achter-, (13 x) kleinzoon van Van der Werf”.

 

 

Chris de Waard in gesprek met Huib Dullemond over het stamboomonderzoek dat hem naar zijn beroemde Leidse voorouder leidde.

Nazaat Huibert Dullemond van burgemeester Van der Werf bijna 450 jaar later met de huidige burgemeester van Leiden.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2019


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×