Zondag laatste kans om mee te doen aan Christa's Ride

Officieel heet de fietstoertocht de Christa Mensert Memorial Ride, maar iedereen heeft het kortweg over Christa’s Ride. Zondag is de tiende en laatste editie. Voor Paco Busteros León is het genoeg geweest. “Ik was elk jaar ziek na afloop van de tocht. Maar we gaan er dit jaar met een knal uit. Ik hoop dat iedereen die ooit heeft meegedaan zondag weer naar Leiderdorp komt om het mee te vieren.”

Wie wil kan nog meefietsen met de familietocht van 25 km of de grote ronde van 75 km, een unieke foetstocht door het Groene Hart zonder stoplichten. Paco begon er in 2010 mee als eerbetoon aan zijn vrouw die een jaar daarvoor was overleden aan longvlieskanker. Ze was drie jaar ziek geweest. Zij vroeg aan Paco geen geld uit te geven aan bloemen bij haar uitvaart maar te doneren aan Instituut Asbestslachtoffers. Dat inspireerde Paco om een fietstocht op poten te zetten om jaarlijks geld op te halen voor deze organisatie en daarmee de herinnering aan Christa levend te houden. “Zij was een heel lief mens, zij was ook kleuterjuf en heel bekend in Leiderdorp. En zij was mijn vrouw.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Paco Busteros Leon over laatste editie Christa’s Ride.

Maar het voorbereiden van een dergelijk evenement kost heel veel tijd. “Ik begin meestal in maart en dan gaat elk vrij uur eraan op totdat begin september Christa’s Ride wordt verreden. Het was een moeilijke beslissing, maar ik denk dat dit nieuwe deuren voor mij gaat openen.”

Laatste editie
Zondag 8 september dus nog een laatste kans om de tocht der tochten in de Leidse regio te fietsen. Ga voor meer informatie naar de website van Christa’s Ride. Om 10.30 uur gaan de toertochten van 25 en 75 km van start en daarna is er op de ijsbaan de dikkebandenrace voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud. Alle soorten fietsen mag, behalve racefietsen. En Paco denkt erover hier wel mee door te gaan. Start en finish van Christa’s Ride is bij de IJs- en skeelerbaan Weteringpark van Ijsport Vereniging Leiderdorp aan de Boomgaardlaan 18 in Leiderdorp. Publiek is ook van harte welkom.

Leiderdorp Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×