Het enorme pand tussen de Breestraat en de Aalmarkt komt eind van het jaar weer leeg te staan. (Foto: Chris de Waard).

Wethouder economie: "Verdwijnen Hudson's Bay vooral triest voor personeel"

Eigenlijk wil ze liever helemaal nog niet reageren op het vertrek van Hudson’s Bay uit Nederland en dus ook uit Leiden, want het bedrijf heeft het nieuws nog altijd niet zelf bevestigd, maar ook de Leidse wethouder Yvonne van Delft (van economie) gaat er vanuit dat de berichtgeving wel degelijk klopt. “Het is vooral heel triest voor het personeel. In leiden gaat het om zo’n honderd mensen die hun baan verliezen,” zegt Van Delft.

Chris de Waard in gesprek met de Leidse wethouder Yvonne van Delft van economie over het vertrek van Hudson’s Bay.

Of het centrum van Leiden veel last gaat krijgen van het straks weer leegstaande pand aan de Aalmarkt, betwijfelt Van Delft die ook signaleert dat Hudson’s Bay nooit de bezoekersstromen heeft gegenereerd waarop was gehoopt. “Wat er met het pand gaat gebeuren als Hudson’s Bay inderdaad vertrekt, is in eerste instantie aan eigenaar a.s.r. zegt de wethouder die in ieder geval niet denkt dat wonen of parkeren op die plek een optie zou kunnen zijn. Het zijn suggesties die via sociale media gedaan worden, net als de hoop op een vestiging van Primarkt. Het idee van een filiaal van de budgetkledingketen in het oude V&D-pand doet anderen juist gruwen.

Economie Leiden Politiek hudsonsbay


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×