Wethouder economie: “Verdwijnen Hudson’s Bay vooral triest voor personeel”

38

Eigenlijk wil ze liever helemaal nog niet reageren op het vertrek van Hudson’s Bay uit Nederland en dus ook uit Leiden, want het bedrijf heeft het nieuws nog altijd niet zelf bevestigd, maar ook de Leidse wethouder Yvonne van Delft (van economie) gaat er vanuit dat de berichtgeving wel degelijk klopt. “Het is vooral heel triest voor het personeel. In leiden gaat het om zo’n honderd mensen die hun baan verliezen,” zegt Van Delft.

Chris de Waard in gesprek met de Leidse wethouder Yvonne van Delft van economie over het vertrek van Hudson’s Bay.

Of het centrum van Leiden veel last gaat krijgen van het straks weer leegstaande pand aan de Aalmarkt, betwijfelt Van Delft die ook signaleert dat Hudson’s Bay nooit de bezoekersstromen heeft gegenereerd waarop was gehoopt. “Wat er met het pand gaat gebeuren als Hudson’s Bay inderdaad vertrekt, is in eerste instantie aan eigenaar a.s.r. zegt de wethouder die in ieder geval niet denkt dat wonen of parkeren op die plek een optie zou kunnen zijn. Het zijn suggesties die via sociale media gedaan worden, net als de hoop op een vestiging van Primarkt. Het idee van een filiaal van de budgetkledingketen in het oude V&D-pand doet anderen juist gruwen.

Delen

38 reacties

 1. Het personeel zal snel weer een baan vinden maar hoe komt het dat zo’n centraal gelegen pand, twee keer opgeknapt niet genoeg klanten trekt om te kunnen voortbestaan?
  Waarom lukt het Leidschehage wel om een groot en modern winkelcentrum te realiseren?

  • Het gaat hier niet om Leiden die faalt maar om de keten die gefaald heeft in Nederland. Zo’n keten heeft in het Nederlandse straatbeeld niets te zoeken omdat Nederlanders daar veel te nuchter voor zijn. Er is in Leidschenhage ook geen Hudsons Bay.

 2. Chris Koekeroe

  Genoeg leegstand, huren te hoog, parkeertarief te hoog, en teveel yuppe tenten, en te weinig leuke winkels die mensen trekken. Je kan nu overal zuipen en vreten, gemeente leiden zou naast elk bankje een kotsbak kunnen neer zetten.

 3. Ik ben een tikje verbaasd over de matte reactie van de wethouder,
  hier bij Sleutelstad en eerder in het Leidsch Dagblad.
  Natuurlijk, dat medewerkers worden ontslagen, is bijzonder vervelend.
  Ik leef met hen mee.
  Van de wethouder verwacht ik actie, contact met de eigenaar van het
  pand. Ze zegt wat ze niet wil, ik lees niet wat ze wel wil.
  Een leegstand van een pand van deze omvang, in de binnenstad,
  moet zo kort mogelijk duren; dat is slecht voor Leiden.
  Kan zij ook iets betekenen voor de mensen die worden ontslagen?

  • U vergeet dat het bedrijf officieel nog niets heeft bevestigd. Bovendien zal een goede bestuurder niet onmiddellijk in allerlei nieuwsmedia gaan roepen wat er eventueel achter de schermen speelt en welke contacten en initiatieven er zijn. Even afwachten, zou ik zeggen. Verder overschat u het takenpakket en de invloed van een wethouder.

  • Een Leids burger op

   Nee, zij kan niets betekenen voor de mensen die ontslagen worden.
   Die mensen krijgen na ontslag een WW-uitkering (van het UWV) en daar gaat de slinksgroene wethouder helemaal niet over. En tegen de tijd dat ze een beroep zouden moeten doen op een bijstandsuitkering hebben de meesten waarschijnlijk al weer lang een andere baan gevonden.

 4. A.S.R. : meest f..king irritante reclame met die rapper Sticks. ‘Dit is de tijd van doen’. Nou, dat geldt dan niet voor Leiden, die schreeuwerige k.t-reclame van hen op tv. Kregen niet voor niks de Loden Leeuw.

 5. Michiel Hoogland

  De oplettende kijker , die ook wel eens een duits bericht leest, kon maanden geleden al lezen dat onze Oosterburen als enige/beste optie voor het overleven van Karstadt (de eigenaar van Hudsons) het afstoten van de zwaar verliesgevende Nederlandse filialen kon bedenken.

  Hudson’s had het zelf ook kunnen bedenken…. maar ik zeg het dan nog maar eens; de wereld is veranderd, men zit hier niet meer op te wachten.

 6. Volgens mij is studentenhuisvestiging nog de beste optie. Die zijn minder veeleisend dat uitkeringsgerechtigden, zodat het plaatsen van enkele schotten en wat extra sanitair voldoende is om honderden leergierigen een fijn onderkomen voor hun studietijd te geven. Er is al een restaurant, meen ik, dat zou dan gewoon open kunnen blijven. En op de benedenverdieping kunnen ze dan hun fietsen plaatsen.

  • Een Leids burger op

   En wie gaat dat dan betalen? DUWO? of de student? Er zal dan heel veel verbouwd moeten worden om dat pand dan geschikt te maken voor bewoning. Ook voor de gemiddelde ondernemer is dit pand een paar maatjes te groot en te duur.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline