(Foto: RMO).

Nacht van Ontdekkingen breidt uit met middagprogramma

De zevende editie van de Nacht van Ontdekkingen wordt uitgebreid met een middagprogramma voor kinderen. Speciaal voor nieuwsgierige en eigenwijze kinderen van 8 jaar en ouder organiseert de Nacht van Ontdekkingen in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda de Middag van Ontdekkingen. De Nationale Wetenschapsagenda is gebaseerd op vragen uit de Nederlandse samenleving en vormt gezamenlijk het kader voor de uitdagingen die de wetenschap aangaat.

Alleen voor kinderen
De Middag van Ontdekkingen is een kennisfestival voor nieuwsgierige wijsneuzen die zelf als echte wetenschapper coole proefjes kunnen doen of een kindercollege kunnen volgen. Bijvoorbeeld over drollen, dromen of spijkerschrift. Waar gaat je drol heen? En hoe wordt het water waar jouw drol in dreef weer schoon zodat je er in kunt zwemmen zonder ziek te worden? Wetenschapper Merle weet er alles van en zal vertellen over de bacteriën die het water schoonmaken.

Slaapwetenschapper Christa weet wat er gebeurt als je droomt en hoe je dromen kunt sturen. En archeoloog Rients leert de kinderen schrijven in klei, in vierduizend jaar oud spijkerschrift.

Slimme proefjes en coole testjes over plastic en liefde
Hoe goed kun jij plastic spotten? Ga samen met Leidse wetenschappers op onderzoek uit en ontdek hoeveel plastic uit de Leidse grachten de zee bereikt. Of ontdek hoe slim planten kunnen zijn, door te kijken, proeven, voelen, nadenken en vragen te beantwoorden. Doe mee aan een proefje over verliefdheid: bestaat liefde op het eerste gezicht echt? Laat je oren testen, niet of ze goed horen maar wel of ze goed stemmen kunnen herkennen. Lastiger dan je denkt. Maar je kunt ook lekker aan de slag. Maak bijvoorbeeld je eigen schroef van Archimedes (niet doorvertellen: daar kun je een heel meer mee droogleggen).

De Middag van Ontdekkingen is een gratis evenement dat voorafgaand aan de Nacht van Ontdekkingen plaatsvindt op zaterdag 21 september tussen 13.30 en 16.30 uur in het Rijksmuseum van Oudheden. Ouders zijn welkom, maar alleen onder begeleiding van hun kinderen.

Advertentie

Cultuur Leiden Science Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×