(Foto: Rapenburgrace PR)

Rapenburgrace Dwars door Leiden streeft naar een ton aan sponsorgeld

Zaterdag 21 september plonsen 500 mensen in het Leidse grachtenwater om 800 meter te zwemmen in de gracht van het Rapenburg. Start is bij het Noordeinde, de finish ligt bij het Van der Werfpark. Met deze Dwars-door-Leiden-zwemtocht willen de organisatoren geld ophalen voor hulp aan mensen met een dwarslaesie. Met 500 deelnemers is de startlijst vol, maar er zijn nog wel wat vrijwilligers nodig en doneren mag altijd.

Het begon drie jaar geleden met een ongeluk in een zwembad. De Leidse student Maarten Jorissen liep daarbij een dwarslaesie op. Zijn revalidatie duurde lang, maar inmiddels studeert Maarten weer en is hij volgens Jan Voûte die de Rapenburgrace mede organiseert een bekende Leidenaar en een ambassadeur van de race. “Wij willen zoveel mogelijk geld ophalen voor mensen met een beperking. Op die manier willen we ook iets terug doen voor de samenleving en de stad.”


Verslaggever Gerry van Bakel in gesprek met Jan Voûte over de tweede Rapenburgrace. 

Er zijn negen series, het race-element zit vooral in wie het meeste geld ophaalt. Het team dat het grootste bedrag aan sponsorgeld bij elkaar weet te zwemmen krijgt een leuke prijs, aldus Voûte, hij wil nog niet verklappen wat het is. Publiek is natuurlijk ook van harte welkom om de zwemmers aan te komen moedigen. Zaterdag 21 september vanaf 12.00 uur.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×