Raadslid Lianne Raat bij de te kappen bomen. (Foto: PvdD Leiden).

Biodiverser Bio Science Park ten koste van populieren

De gemeente Leiden steekt vier ton in een reeks maatregelen om de biodiversiteit op het Leiden Bio Science Park te verbeteren. Onderdeel daarvan is het kappen van een rijtje van twaalf Canadese populieren langs de Wassenaarse ter ter hoogte van de rotonde bij de Sylviusweg.

Chris de Waard in gesprek met PvdD-raadslid Lianne Raat over de bomen die moeten wijken voor meer biodiversiteit.

De Partij voor de Dieren snapt daar niets van en wil de bomen behouden. Een amendement in de gemeenteraad haalde het niet, maar raadslid Lianne Raat geeft de moed en ook de bomen nog niet op. Ze gaat de kapvergunning voor de populieren aanvechten, omdat die volgens haar nooit kan voldoen aan de voorwaarden. “De bomen staan op de Groene Kaart en genieten dus speciale bescherming”.

Plan voor meer biodiversiteit op Leiden Bio Science park

De maatregelen die de komende tijd worden genomen om de biodiversiteit op het Leiden Bio Science Park te versterken, komen voort uit het manifest ‘Leiden Bio Science Park: waar ecologie en economie elkaar versterken’ dat GroenLinks Leiden* in 2017 opstelde. Daarmee is een werkgroep aan de slag gegaan en dat heeft nu geleid tot een plan met zo’n tweehonderd voorstellen, zoals de aanleg van natuurvriendelijke oevers, het toepassen van een integraal maaibeheer, de aanleg van faunavoorzieningen, en groene daken en wanden op en aan gebouwen.

* i.s.m. Milieudefensie, de KNNV, Stichting Ideewinkel, Velt, Vrij Groen en, op persoonlijke titel, bestuursleden van de Bomenbond, de Leidse Biologen Club en bewoners van De Bockhorst.

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×