Jet Steinz presenteert en signeert brievenboek in bieb

P.S. Van liefdespost tot hatemail: de 150 opmerkelijkste Nederlandse brieven is het nieuwe boek van Jet Steinz. De schrijfster, bekend van o.a. ‘Steinz – Gids voor de wereldliteratuur’ en de Volkskrant-rubriek ‘Bestsellers’, verzamelde bijzondere Nederlandse brieven van bekende en onbekende Nederlanders, onder wie ook beroemde en onbekende Leidenaren.

Komende zaterdag, 28 september, presenteert en signeert Jet Steinz haar boek vanaf 15.00 uur bij BplusC in de Nieuwstraat in Leiden. (Foto: Ruud Pos).

Aan de hand van 150 brieven krijgt de lezer een beeld van Nederland door de eeuwen heen. Extra boeiend en welhaast voyeuristisch is het feit dat de meeste van deze brieven nooit zijn bedoeld voor publicatie. Het zijn persoonlijke brieven die vanuit het hart zijn geschreven en daarom een snaar raken: dapper, liefdevol, erotisch en soms hatelijk. De lezer krijgt hierdoor een eerlijke blik op de brievenschrijvers die nog saillanter wordt als het beroemde Nederlanders en Leidenaren betreft.

Van alle 150 brieven is het origineel opgenomen, samen met een transcriptie of hertaling en een korte toelichting. Het zien van brieven van eeuwen geleden, soms bevlekt en besmeurd door tranen of bloed maken de brieven en het verhaal van de brievenschrijvers tastbaar en invoelbaar. Een historische sensatie die personen van vroeger nabij brengt, iets wat verloren gaat met het verdwijnen van de brief?

Bij de boekpresentatie is er speciale aandacht voor de ‘Leidse brieven’, die worden voorgelezen door Onno Blom, Claartje de Loor, Pieter Jeroense en Elena Bianchi. Ook is er een speciale voordracht van multitalent en tweevoudig Kunstbende-finaliste Amara van der Elst.

Praktische Informatie
Zaterdag 28 september 2019
Tijd 15.00 tot 16.30 uur, boekverkoop vanaf 14.30 uur
Locatie BplusC Bibliotheek Nieuwstraat 4, Leiden
Toegang Gratis

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×