Wethouder Monique Lamers (tweede van rechts) in de Voorstraat. (Foto: Chris de Waard).

Parkeermaatregelen in Voorstraat moeten balans herstellen

Door de parkeerplaatsen aan de oostzijde van de Voorstraat op te heffen en aan de westkant van de straat een keuze te maken tussen bewoners- en bezoekersparkeren, willen de gemeente Voorschoten en bewoners van de Voorstraat de historische balans tussen het wonen, horeca en handel in de Voorstraat herstellen. Daarmee moet de ‘onderscheidende kwaliteit’ van de Voorstraat terugkomen in het straatbeeld.

Waar de op te heffen parkeerplaatsen worden gecompenseerd, hangt af van de uitkomsten van een groot parkeeronderzoek. Ook wordt er door alle betrokkenen gezamenlijk gekeken naar de beste oplossingen voor het stallen van fietsen in de Voorstraat.

Chris de Waard sprak met de Voorschotense wethouder Lamers over de plannen rond onder meer parkeren in de Voorstraat.

Naast het opheffen van parkeerplaatsen bestaat het herstelplan dat is opgesteld door de Taskforce Dorpscentrum ook uit een pilot met de de openingstijden voor de horeca. Die worden een jaar lang gelijkgetrokken met de tijden in Leiden. Dat houdt in dat er van zondag tot en met donderdag na 1.00 uur geen gasten meer naar binnen mogen en op vrijdag en zaterdag na 2.00 uur. De terrassen sluiten om middernacht en op vrijdag en zaterdag om 000.30 uur.

Economie Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×