Start van 'Lopen tegen kanker' in 2015. (Foto: Lopen tegen Kanker).

Negende editie 'Lopen tegen kanker' op zondag 13 oktober

Twee jaar geleden leek de sponsorloop in Warmond nog ten onder te gaan aan gebrek aan bestuursleden, maar komende maand is het alweer de negende keer dat zo’n tweeduizend hardlopers en wandelaars aan de start zullen staan voor diverse afstanden en bloeit het evenement als nooit tevoren.

Je kunt kiezen uit diverse hardloop-afstanden en wandelroutes. Het gaat niet zo zeer om supersnelle tijden lopen, al zijn veel hardlopers natuurlijk altijd ge├»nteresseerd in het halen van een nieuw PR, voor veel lopers is het al een hele overwinning als ze de wedstrijd uitlopen. Hoofddoel van ‘Lopen tegen kanker’ is het ophalen van geld. Goede doelen zijn organisaties die zich inzetten voor een beter en leuker leven voor mensen met kanker. Ook het eigen wensenfonds dat gelieerd is aan ‘Lopen tegen kanker’ kan rekenen op een bijdrage. Bestuurslid Nienke Kragtwijk vertelt dat de stichting geen geld inzamelt voor medisch onderzoek, maar zich meer richt op de niet-medische hulp. “We zoeken ook vooral doelen in de eigen regio.”

Lopers komen inmiddels uit heel Nederland naar Warmond om mee te lopen en geld op te halen. Onder de deelnemers zijn veel mensen die zelf kanker hebben of hebben gehad of familieleden en vrienden. Initiatiefnemers Corina en Joachim van Diest begonnen negen jaar geleden met ‘Lopen tegen kanker’ nadat binnen korte tijd vijf familieleden de ziekte kregen en drie van hen ook al snel overleden. In een video op de website van ‘Lopen tegen kanker’ vertelt Corina van Diest hoe deze emotionele rollercoaster haar inspireerde om van de bank te komen en actie te ondernemen. Dat wil ze ook graag doorgeven aan de mensen die meedoen aan het loopevenement. Nienke Kragtwijk trad twee geleden toe als bestuurslid, nadat ze een paar keer had deelgenomen met de leerlingen van de middelbare school waar ze les geeft. “Het sprak me aan en ik wilde wat bijdragen.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Nienke Kragtwijk van Lopen tegen kanker.

Kragtwijk werft en begeleidt de vrijwilligers die het evenement mogelijk maken. “We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Op de dag zelf, maar ook in het bestuur. Voor de negende editie kunnen we in ieder geval nog wat verkeersregelaars gebruiken.” Je moet een beetje stevig in je schoenen staan en een online cursus volgen. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden door een mail te sturen naar nienke@lopentegenkanker.nl. Kijk voor meer informatie op www.lopentegenkanker.nl.

 

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×