Praat mee op het Kiesrechtfestival en vier de democratie

Het Collectief vindt dat er heel wat te vieren valt, 100 jaar na de invoering van het algemeen kiesrecht in Nederland. Voor mannen en vrouwen. Maar de democratie lijkt ook onder druk te staan. Nepnieuws, buitenlandse beïnvloeding tijdens verkiezingen en versplintering van het politieke landschap. Voor Lisa de Bruijn en Senna Maatoug die samen Het Collectief vormen zijn er geen taboes. Alles is bespreekbaar, iedereen is welkom.

De Bruijn en Maatoug willen de discussie aanzwengelen, mensen aan het denken zetten en vooral bewust laten worden van wat democratie echt betekent. Wat mensen zelf kunnen doen om de democratie te verbeteren en te behouden. Maar het wordt ook vooral een feestelijk middag. Met een toast, theater en goede gesprekken. Maatoug en De Bruijn nodigen heel Leiden uit deel te nemen aan deze tweede editie van het Kiesrechtfestival.


Verslaggever Gerry van Bakel in gesprek met Lisa de Bruijn en Senna Maatoug van Het Collectief over het Kiesrechtfestival.

Het Kiesrechtfestival vindt plaats op zondag 29 september van 14.00 tot 18.00 uur in Old School aan het Pieterskerkhof 4a. Kijk voor informatie over het programma en toegangskaarten op de website van het Kiesrechtfestival of de evenementenpagina.

 

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×