Het kan verkeren in de politiek. Sjoerd van den Dool wordt toch geen wethouder en is ook geen fractievoorzitter meer. Of hij wel raadslid kan blijven is onduidelijk. (Foto: Lieuwe van Slooten).

Sjoerd van den Dool toch geen wethouder in Voorschoten vanwege 'burenruzie'

De VVD Voorschoten heeft zojuist bekend gemaakt dat de voordracht van Sjoerd van den Dool als opvolger van wethouder Nanning Mol wordt ingetrokken. Mol neemt vanavond afscheid als wethouder. Hij wordt volgende week beëdigd als burgemeester van Laren.

Van den Dool die de afgelopen jaren fractievoorzitter was van de VVD in Voorschoten zou wethouder worden, maar daar ziet de partij vanaf omdat er een handhavingsverzoek is ingediend door een van zijn buren. Het zou gaan op om een schuurtje in de tuin van Van den Dool dat zonder vergunning was gebouwd. Hoewel het bouwwerk er al ruim zes jaar staat, kwam de klacht pas rond de voordracht aan het licht. “Het voelt als een hetze, alsof iemand niet blij is met Sjoerd”, reageert VVD fractievoorzitter Katrien van Meenen. “Als VVD liggen we onder een vergrootglas wat betref integriteit en daarom hebben we besloten zijn kandidatuur in te trekken.”


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met VVD fractievoorzitter Katrien van Meenen

Vanwege de afgeblazen benoeming zag de raad af van de geplande raadsvergadering en wordt die doorgeschoven naar volgende week. Van den Dool blijft wel raadslid. Een andere kandidaat wethouder heeft de VVD nog niet, daar gaat de partij zich de komende tijd over beraden. Van Meenen die Van den Dool opvolgde als fractievoorzitter zegt er geen oren naar te hebben.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×