(Foto's: Gerry van Bakel).

Die Leythe huldigt kampioenen tijdens viering 21ste lustrum

De Leidse Roei en Zeilvereniging Die Leythe zoals de roeiclub aan de Morsweg officieel heet, vierde zaterdag 28 september haar 105e verjaardag. Met onderlinge wedstrijden, een gezamenlijke maaltijd en afsluitend een stille disco. Aan het eind van de middag werden ook de kampioenen van het afgelopen seizoen gehuldigd en de clubcoaches in het zonnetje gezet.

Voorzitter Talitha van Haasteren had Rolf Marselis van de Leidse Sport Federatie gevraagd de kampioenen toe te spreken. En dat was een heel rijtje. Niet iedere sporter kon erbij zijn, een aantal was op reis in het buitenland. Maar dan was er altijd wel een ouder aanwezig om de bloemenhulde in ontvangst te nemen.

Karolien Florijn werd Nederlands kampioen in de vier zonder, won goud bij de wereldbeker en zilver op het WK, broer Finn Florijn werd Nederlands kampioen onder 23 jaar in de skiff en brons op het WK in de acht onder 23 jaar, teamgenoot Gert Jan van Doorn zat ook in die bronzen acht, Isabel van Opzeeland werd Nederlands kampioen onder 18 jaar in de skiff en vijfde op het junioren WK, Hannah Otterloo werd Nederlands kampioen in de dubbelvier, bij het EK won haar team de b-finale en werd zevende, bij het WK werden ze uiteindelijk negende, Jaap Noordman won goud op het NK in de vier zonder onder 18 jaar en brons in de acht op de Coupe de la Jeunesse, en Hilmar Verbeek won zilver op het EK in de lichte mannen vier.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Karolien Florijn, Hannah Otterloo, Björn Kwee en Finn Florijn en Hilmar Verbeek over hun prestaties van het afgelopen seizoen.

Ook wethouder uit Voorschoten Marcel Cramwinckel was van de partij om de Karolien en Finn Florijn die beide in Voorschoten opgroeiden te feliciteren met hun mooie resultaten en bloemen mee te geven.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×