(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Schoonmaakactie tegen drijvend zwerfafval tijdens 3 oktober

Tijdens de 3 oktoberfeesten in Leiden worden de singels van drijvend zwerfafval ontdaan. Daarvoor komt een zwerfafvalboot naar Leiden, die zal worden ingezet op plekken die voor het grotere schoonmaakmaterieel van de gemeente lastig bereikbaar zijn. Zo blijven de wateren in en rond Leiden schoon en wordt voorkomen dat plastic afval in zee terechtkomt.

Het gaat om een initiatief van de ‘Z-ambassadeurs’ uit Noordwijk, die in die gemeente al eerder naar zwerfafval hebben gevist. Alhoewel Leiden dit jaar, onder meer door het gebruik van statiegeldglazen, extra moeite doet om plastic afval terug te dringen, zal een deel ervan toch in het water terechtkomen, menen de Z-ambassadeurs. “Een grote schoonmaakactie blijft dus nodig.”

De zwerfafvalboot vaart woensdagmiddag 2 oktober naar Leiden en keert op zaterdag 5 oktober weer terug. De opbrengst van eventueel opgeviste statiegeldglazen zal worden gedoneerd aan Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×