Jasper Merckx. (Foto: Wim de Leeuw).

Terugblik Leids topsportweekend: ZVL-1886, Scylla en ZZ Leiden

Het was een succesvol weekend voor de vier Leidse topsportploegen die in actie kwamen. Alle wedstrijden werden omgezet in winst en twee regerend landskampioenen werden verslagen. Deze week speelden de waterpolomannen van ZVL-1886, was het Super Sunday met twee thuiswedstrijden in het Scylla Tafeltenniscentrum en speelde Zorg en Zekerheid Leiden Basketball de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.


Reanne van Kleef in gesprek met topsportcoördinator Tjeerd Scheffer over het afgelopen topsportweekend. 

Tafeltennis: landskampioen verslagen en eerste winst voor Tegelaar

Een Super Sunday bij Scylla betekent dat beide twee eredivisieteams thuis spelen. Afgelopen zondag werd het meer dan super. Zowel het heren- als het damesteam haalden uit. De mannen zorgden voor een stunt door de heersend landskampioen met 4-2 te verslaan.

Ook het damesteam van Scylla staat er na dit weekend goed voor. Zij wonnen hun wedstrijd tegen Vriendenschaar met ruime cijfers. De kers op de taart was voor Scylla de eerste eredivisie-overwinning van Isabelle Tegelaar. Haar openingswedstrijd tegen Cillessen ging nog verloren, maar voor Rietveld-De Bruin was er vervolgens geen houden aan: Met een mooie 3-0 overwinning (11-7, 12-10, 11-5) en uitstekend spel haalde Tegelaar de 5-1 binnen.

Lees meer.

(Foto’s: Wim de Leeuw).

Waterpolo: ZVL-1886 wint ook eerste thuisduel

De mannen van ZVL-1886 Tetteroo hebben  de overwinning in de openingswedstrijd van het seizoen tegen ZPB in Barendrecht een goed vervolg gegeven in de eerste thuiswedstrijd. Zonder al te veel problemen werd promovendus PSV Eindhoven aan de kant gezet: 16-9.

Lees meer.

Basketbal: ZZ Leiden wint topper en neemt afscheid van Mohamed Kherrazi

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball speelde zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Daarin stond meteen landskampioen Landstede Hammers uit Zwolle te wachten. Een beladen wedstrijd omdat een paar weken eerder de strijd om de Super Cup nog van Zwolle werd verloren én omdat oud-Leiden speler Mohamed Kherrazi voor het eerst terugkeerde naar ‘de schuur’. De wedstrijd werd uiteindelijk met 82-73 gewonnen.

Lees meer.

Reanne van Kleef sprak met Mohamed Kherrazi over zijn afscheid, met ZZ Leiden speler Worthy de Jong over de wedstrijd en het huidige team en met coach Rolf Franke over de winst op Zwolle en de Europese return tegen Beroe. (Video: Hans Stauttener).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×