Enkele deelnemers aan de Rendierenloop in 2019. (Foto: Voorschoten '97).

Voorschoten '97 organiseert aangepaste Rendierenloop

De Rendierenloop van Voorschoten ’97 gaat door. Vanaf zondag 20 december tot en met zaterdag 2 januari kan iedereen deelnemen aan de speciale coronaproof ‘Rudolphs Rode Speurneus Editie’. “We kunnen het evenement natuurlijk niet organiseren zoals iedereen van de voorgaande jaren gewend is, maar we kunnen wel garanderen dat we van de Rendierenloop één groot feest maken”, meldt de organisatie. “Kom dus gewoon de kerstsfeer opsnuiven in Voorschoten.”

Maarten Mulder sprak in Nieuws071 met organisator Mathieu Hilgersom over de aangepaste Rendierenloop.

Na inschrijving gaan de lopers met behulp van de app Turfhunt op pad door Voorschoten voor een speurtocht in kerstsfeer vol verrassingen. Via de app komen de deelnemers langs allerlei locaties waar vragen of opdrachten klaarliggen. De route en volgorde kan iedereen zelf bepalen. De vragen gaan over wetenswaardigheden over het dorp en de opdrachten zijn bijvoorbeeld ludieke foto- en geluidsopdrachten. Er zijn vragen voor zowel volwassenen als kinderen. Omdat de gekozen vorm voor deze editie van de Rendierenloop niet onder de noemer ‘evenement’ valt, heeft de gemeente Voorschoten er toestemming voor gegeven.

Het is de bedoeling om in anderhalf uur tijd zoveel mogelijk punten te scoren. Voor de winnaars liggen er mooie prijzen klaar. Ook zijn er prijzen voor de mooiste (kerst)aankleding. De deelnemers kunnen hiervoor hun foto’s delen via de social media. Deelnemen kan zowel individueel als in gezinsverband met mensen tot wie je geen anderhalve meter afstand hoeft te houden. Met uitzondering van gezinnen bedraagt de maximale groepsgrootte vier personen. De kosten per inschrijving bedragen tien euro. De opbrengst gaat volledig naar de nieuwe kunststof atletiekbaan van Voorschoten’97 waar de club sinds 2018 voor spaart. Die kost circa drie ton.

Originele vraag
Om de deelnemers zoveel mogelijk te spreiden over het dorp zijn er tijdsloten die de deelnemers bij inschrijving moeten aanvinken. Wie op de eerste dag van de Rendierenloop meedoet, kan rekenen op extra sfeervolle locaties, inclusief muziek. Inschrijven kan vanaf zondag 1 november via www.rendierenloop.nl. De organisatie van de Rendierenloop staat voortdurend in contact met de gemeente Voorschoten. Mochten de maatregelen weer verscherpt worden, vindt er nieuw overleg plaats. Wanneer deze speciale editie van de Rendierenloop alsnog moet worden geannuleerd, krijgen mensen die zich al hebben ingeschreven hun geld terug.

Om het spel zo leuk mogelijk te maken, is de organisatie nog op zoek naar organisaties die hun locatie willen toevoegen aan de puzzeltocht. Dat kan door een leuke vraag of een ludieke opdracht te bedenken. Ook inwoners van Voorschoten die een originele vraag hebben voor de speurtocht zijn van harte uitgenodigd om contact opnemen via de website.

Sport Voorschoten Rendierenloop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×