(Foto: Sleutelstad / Chris de Waard/).

Pesthuis wordt combinatie van wonen, horeca en cultuur

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het Pesthuiscomplex in Leiden  ‘na een uitgebreide selectie- en verkoopprocedure’ gegund aan de Citystone Group uit Amsterdam. “De ontwikkelaar gaat het Pesthuis met Van Manen en KRFT als architecten toegankelijk maken voor alle Leidenaren,” zo meldt woordvoerder Loek Houtepen van het Rijksvastgoedbedrijf. “De toekomstige functies zullen zich richten op ontmoeten,” zo vertelt Houtepen.

Begin november wordt het complex overgedragen en maakt Citystone Group meer bekend over de plannen die de ontwikkelaar met het complex heeft. Er wordt onder meer gedacht aan de combinatie van een foodhall, coworking, hostel, shortstay, wonen, horeca, kunst en cultuur.

De Citystone Group is geen onbekende in Leiden. De afgelopen jaren verwierf de ontwikkelaar onder andere de schuilkerk aan de Hooglandse Kerkgracht die wordt getransformeerd. Ook een groot kantoorpand aan de Schipholweg 101 behoort tot de portefeuille van het bedrijf dat voor die locatie een plan heeft voor sloop en nieuwbouw. In Leiderdorp gaat de Citystone Group de Statenhof transformeren naar studio’s voor internationale studenten en aan het Heelblaadjespad wordt op de plek van De Menswording een complex gerealiseerd met 22 woningen.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×