(Foto's: Chris de Waard).

Aanleg Singelparkbruggen van start

Vanmiddag heeft wethouder Martine Leewis symbolisch de eerste paal geslagen voor de serie van vijf Singelparkbruggen die het komende jaar worden aangelegd. Het was mogelijk haar laatste handeling als wethouder. Aanstaande donderdag wordt ze opgevolgd door de huidige fractievoorzitter van GroenLinks Leiden Ashley North.

Plaats van handeling was het Ankerpark waar drie van de bruggen komen. Eentje tussen het park en de Meelfabriek (de Helarbrug) een over de Oude Rijn bij de Zijlpoort (de Loviumbrug) en een klein extra bruggetje tussen het Ankerpark en de Binnenoostsingel.

Chris de Waard sprak met wethouder Martine Leewis en Singelparkvoorzitter Alexander Geertsema over de aanleg van de bruggen. 

De andere bruggen die worden aangelegd zijn de Wisenniabrug tussen de Oude Herengracht en de Houtmarkt. deze brug verbindt in de toekomst het Blekerspark met het Huigpark. De Aeldisbrug is de kleinste van allemaal en komt over de Groenhazengracht bij het Arsenaal. Met die brug komt er een korte verbinding langs het water tussen Arsenaalplein en Rembrandtpark. De Hapynionbrug is de hoogste van allemaal en komt over de Nieuwe Rijn tussen de Kaarsenmakerssteeg en het Utrechtse Veer.

De bruggen vormen als het ware een ‘familie’ en zijn ontworpen door architectenbureau Ney & Partners uit Brussel dat in 2016 voor het eerst de afbeeldingen onthulde tijdens een bijeenkomst in het Tweelinghuis (linkje).

Op zondag 13 oktober organiseren de Vrienden van het Singelpark – zoals iedere tweede zondag van de maand – een wandeling langs een deel van de Leidse singels. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Deze keer gaat de wandeling via de Morspoort langs Molen de Valk door het Huigpark richting de Zijlpoort.

Leiden Maatschappij Politiek Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×