Inzameling Voedselbank bij supermarkten in Leiderdorp en Oegstgeest

2

De Voedselbank Leiden en omgeving gaat in het kader van de ‘Week van de Voedselbanken’ levensmiddelen inzamelen bij twee supermarkten in het werkgebied dat naast Leiden ook Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude beslaat. In de week vallen zowel Wereld Armoede- als Wereld Voedseldag. Dat zijn twee relevante thema’s voor voedselbanken die voedsel inzamelen dat anders verspild zou worden.

Clinton Adeleke in gesprek met ‘intaker’ Gerrit Nieuwenhuis over de komende inzamelingen.

De Voedselbank in Leiden helpt jaarlijks circa 700 huishoudens. Het gaat daarbij om ongeveer 1500 personen die wekelijks gratis levensmiddelen kunnen afhalen. De voedselbank probeert wekelijks zo’n 25 verschillende producten aan te bieden die voldoen aan de Schijf van Vijf. Binnen het winkelconcept kunnen klanten van voedselbank zelf beslissen welke producten ze per week willen meenemen.

Op zaterdag 19 oktober worden levensmiddelen ingezameld bij de Jumbo aan de Langevoort in Oegstgeest. Wethouder Jan Nieuwenhuis komt de vrijwilligers van de Voedselbank Leiden e.o. daar tussen 13.00 en 14.00 uur meehelpen. Zijn collega Daan Binnendijk doet hetzelfde bij de Albert Heijn in winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp. “Zo hopen we onze naamsbekendheid ook in de regio te vergroten en zo meer potentiële klanten te bereiken en natuurlijk ook meer producten en geld in te zamelen om het werk van de voedselbank te steunen.

In Leiden komt wethouder Dirkse (D66, financiën) donderdagmiddag 13.00 uur in de winkel van de Voedselbank helpen.

Delen

2 reacties

 1. Roy de Vos

  Ja krijge we eindelijk spulle die niet ver over datum zijn? En dat de mense dood ziek liggen door etens en drinkens waren wat niet meer goed is? Vind het belachelijk dat ik elke week verrot eten krijg meer dan de helft weg kan gooien.. of alles binne 1 dag moet op eten anders is het niet goed meer! Of je krijgt vleeswaren voor op brood en dan ligt er een hele plas water in de verpakking… ik vind het een schande dat mense die het al krap hebben en hier lopen eigelijk nog weinig tot geen profijt er van hebben omdat je zowat alles weg kan gooie…. vind het echt erg dat de gemeente of voedsel warenwet niet hier achteraan gaat terwijl er wel oudere mensen ook lopen en niet op de datums letten zoals ik zelf doe en die mensen eerdaas gewoon vergiftigt worden door de voedselbank omdat het volgens hun “nog wel kan”….

  • Een Leids burger op

   Een bekend spreekwoord zegt: je mag een gegeven paard niet in de bek kijken.
   🙂
   Dit is wat de voedselbank zelf zegt m.b.t. de houdbaarheidsdatum:
   https://www.voedselbankleiden.nl/houdbaarheidsdatum-tht-tgt/
   Maar als het voedsel echt rot zou zijn, zoals je zegt, zou ik een klacht indienen.
   Dat kan op hun site onder het kopje contact en dan ¨ik heb een klacht¨.
   Er kan immers ook een klacht worden ingediend over de inhoud van een voedselpakket.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline