(Foto's: Chris de Waard).

Inzameling Voedselbank bij supermarkten in Leiderdorp en Oegstgeest

De Voedselbank Leiden en omgeving gaat in het kader van de ‘Week van de Voedselbanken’ levensmiddelen inzamelen bij twee supermarkten in het werkgebied dat naast Leiden ook Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude beslaat. In de week vallen zowel Wereld Armoede- als Wereld Voedseldag. Dat zijn twee relevante thema’s voor voedselbanken die voedsel inzamelen dat anders verspild zou worden.

Clinton Adeleke in gesprek met ‘intaker’ Gerrit Nieuwenhuis over de komende inzamelingen.

De Voedselbank in Leiden helpt jaarlijks circa 700 huishoudens. Het gaat daarbij om ongeveer 1500 personen die wekelijks gratis levensmiddelen kunnen afhalen. De voedselbank probeert wekelijks zo’n 25 verschillende producten aan te bieden die voldoen aan de Schijf van Vijf. Binnen het winkelconcept kunnen klanten van voedselbank zelf beslissen welke producten ze per week willen meenemen.

Op zaterdag 19 oktober worden levensmiddelen ingezameld bij de Jumbo aan de Langevoort in Oegstgeest. Wethouder Jan Nieuwenhuis komt de vrijwilligers van de Voedselbank Leiden e.o. daar tussen 13.00 en 14.00 uur meehelpen. Zijn collega Daan Binnendijk doet hetzelfde bij de Albert Heijn in winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp. “Zo hopen we onze naamsbekendheid ook in de regio te vergroten en zo meer potentiële klanten te bereiken en natuurlijk ook meer producten en geld in te zamelen om het werk van de voedselbank te steunen.

In Leiden komt wethouder Dirkse (D66, financiën) donderdagmiddag 13.00 uur in de winkel van de Voedselbank helpen.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×