(Foto: Jan van der Sluis).

Komend weekeinde werkzaamheden aan spoor en weg rond Leiden

Door grootschalige werkzaamheden aan de A44 en N44 is deze rijksweg komend weekeinde afgesloten voor het verkeer vanaf knooppunt Burgerveen tot de aansluiting met de N14 bij Wassenaar. In de tegenovergestelde richting zijn de N44 en de A44 afgesloten vanaf de N14 tot aan de N206 bij Leiden.

Het grootschalig onderhoud en de afsluiting van de A44 en N44 duurt van vrijdag 18 oktober 21.00 uur tot en met maandag 21 oktober 05.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de A4 en de N14. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers rekening te houden met tien tot dertig minuten extra reistijd.

Werk aan het spoor
Treinreizigers moeten dit weekend rekening houden met werkzaamheden op het traject Leiden Centraal – Alphen aan den Rijn – Woerden. Van vrijdag 18 oktober tot en met zondag 20 oktober rijden er geen treinen op dit traject. De NS adviseert reizigers richting Utrecht Centraal te reizen via Den Haag Centraal of Schiphol.

Vrijdag worden er ook bussen ingezet die rijden tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn. Op zaterdag en zondag rijden de bussen tussen Leiden Centraal en Bodegraven. Treinreizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een kwartier tot een half uur.

Spoorwegovergang Herenstraat dicht
De werkzaamheden aan het spoor rond Leiden hebben ook gevolgen voor het wegverkeer in de stad. Zo is de spoorwegovergang bij de Herenstraat vanaf zaterdagmorgen 5.00 uur afgesloten tot 23.00 uur.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×