Vorig jaar moest e brandweer nog in actie komen bij een keukenbrandje in een pand op het bedrijventerrein. (Archieffoto: AS Media).

Aanpakken illegale bewoning Rooseveltstraat lastig

Er wordt nog steeds volop illegaal gewoond in panden op het bedrijventerrein Rooseveltstraat. De VVD Leiden die dat al eerder aan de rode stelde, vroeg gisteren opnieuw aandacht voor het probleem. Vooral ook omdat burgemeester Lenferink er in de ogen van de partij niet voldoende tegen optreedt.

Chris de Waard sprak met burgemeester Lenferink over de illegale bewoning van bedrijfspanden aan de Rooseveltstraat.

VVD-raadslid Gilissen diende daarom gisteravond in de Leidse gemeenteraadsvergadering een motie om om de burgemeester tot actie te dwingen. Tevergeefs, want de motie werd door te weinig andere fracties gesteund. Dat kwam vooral door de uitleg van Lenferink die de raadsleden voorhield dat waar mogelijk wel degelijk wordt opgetreden. “Alleen hebben we niet voldoende capaciteit om alles tegelijkertijd aan te pakken, maar er lopen wel degelijk verschillende procedures,” wist Lenferink.

In een deel van het gebied is optreden lastig. Daarover heeft de Leidse raad eerder zelf de geopperd dat wonen daar eventueel zou moeten kunnen en dat maakt handhaving ingewikkeld. Lenferink: “Bij een illegale situatie moet je altijd ook kijken of het gelegaliseerd kan worden en omdat de raad zich over een deel van het bedrijventerrein in die zin heeft uitgelaten, wordt handhaven dan een lastiger zaak.”

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×