(Foto: M. de Ridder).

Leiden gaat provincie duimschroeven aandraaien om aanhoudende problemen Waddingerbrug

De kersverse Leidse GroenLinks-wethouder Ashley North van onder andere bereikbaarheid gaat ‘op managementniveau’ overleggen met de provincie Zuid-Holland over de aanhoudende problemen met een aantal bruggen in Leiden. Dat gesprek vindt plaats op 31 oktober. De meeste storingen doen zich de laatste tijd voor met de Waddingerbrug in de Haagweg ter hoogte van de Groote Vink, maar ook de Julius Caesarbrug tussen de Kanaalweg en de wijk Meerburg en in wat mindere mate ook de Wilhelminabrug blijven met enige regelmaat openstaan. De bruggen zijn van de provincie en die is ook verantwoordelijk voor het onderhoud.

Chris de Waard sprak met wethouder Ashley North over de aanhoudende problemen met enkele bruggen in Leiden.

North zei dat gisteravond in de Leidse raad in antwoord op vragen van VVD-raadslid Maarten Dirkse die wil dat Leiden nu echt op korte termijn werk gaat maken van het oplossen van de brugproblemen. Zolang de provincie de brugbediening niet op orde heeft, wil de VVD dat de betreffende bruggen in de spits dichtblijven, zodat het verkeer in elk geval tijdens de drukste momenten niet voor gesloten slagbomen komt te staan. Dat laatste wilde North niet toezeggen. Wel dat hij bij de provincie echt met nadruk gaat aandringen op een snelle oplossing: “We gaan echt opschalen.”

Leiden Maatschappij Politiek waddingerbrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×